Опозиція у протистоянні за закон про мови готується до гіршого

15 червня 07:58

Опозиція готується до гіршого під час прийняття законопроекту про статус мов у другому читанні і вже заявила про необхідність мати в парламенті після виборів 226 голосів, щоб скасувати цей закон. Арсеній Яценюк також заявив, що мовний закон - це ідея Віктора Януковича і його політтехнологів, які готові «натягнути колючий дріт між Львовом і Донецьком» заради додаткових 3% на виборах.

 

Опозиція у Верховній Раді Україні «використовує всі засоби і методи», щоб не допустити прийняття у другому читанні проекту закону «Про засади державної мовної політики». Про це заявив народний депутат України, лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк в програмі «Вечір з Миколою Княжицьким» на телеканалі ТВі.

У той же час він зазначив, що опозиція може відтягнути на кілька днів ухвалення даного законопроекту, але при цьому додав: «Якщо вони скупили 234 голоси, то вони мають реальну більшість, тому нам треба думати, що ми будемо робити в тому випадку, якщо відбудеться найгірше».

Також, за словами Яценюка, опозиції необхідна перемога на парламентських виборах, щоб мати мінімум 226 голосів, щоб у разі ухвалення мовного закону його потім скасувати. «Які б вони закони не приймали, ми їх, по-перше, скасуємо», - підкреслив він.

- Кириленко вніс до мовного законопроекту 122 поправки - щоб «попередити катастрофу»

Яценюк визнав, що мовний законопроект «допомагає Партії регіонів набрати додатково від 3 до 5%». «Їм абсолютно все одно, який закон буде прийнятий і що буде з Українською державою. Їх цікавить тільки утримання влади. Якщо треба було б колючий дріт натягнути між Львовом і Донецьком, вони б і це зробили тільки щоб отримати електоральний рейтинг», - сказав він.

При цьому Яценюк додав, що «це ініціатива персонально Януковича та його політтехнологів, щоб підвищити електоральний рейтинг Партії регіонів». !zn

Читайте також:

Турчинов хоче більш активних дій опозиції в Раді під час ухвалення мовного закону

Колесніченко, працюючи в парламенті Криму, говорив виключно українською і ходив у вишиванці

У Львові близько тисячі осіб провели мітинг на захист української мови

«Батьківщина» оскаржить у суді голосування щодо «мовного» законопроекту

Яценюк визнав, що опозиція сьогодні зганьбилася