Опозиція побилася з «Беркутом» на Майдані

05 червня 11:01

Прихильники опозиції повалили на Майдані Незалежності дві секції металевої огорожі навколо фан-зони Євро-2012. Після чого «Беркуту» вдалося витіснити їх на перехрестя вулиць Інститутської та Хрещатика. Проте, декільком представникам опозиції вдалося прорватися на територію фан-зони.

 

Між опозиціонерами і загоном «Беркута» відбулося зіткнення, у результаті якого знесено один з елементів паркану фан-зони.

Прихильники опозиції на чолі з народними депутатами від «БЮТ-Батьківщини» і НУ-НС влаштували зіткнення з бійцями спецпідрозділу «Беркут». Вони повалили на Майдані Незалежності дві секції металевої огорожі навколо фан-зони Євро-2012.

Однак протягом кількох хвилин «Беркуту» вдалося витіснити на перехрестя вулиць Інститутської та Хрещатика прихильників опозиції.



Рух транспорту у напрямку Європейської площі ускладнено. В цілому близько 500 прихильників опозиції, які виступають на захист української мови, дійшли по вулиці Інститутській до фан-зони Євро-2012.

Кільком представникам опозиції вдалося прорватися на територію фан-зони Євро-2012 на Майдані Незалежності в Києві. Троє з них влізли на металеві конструкції сцени і прикріпили два державних прапора. На підтримку цих дій прихильники опозиції виконують Державний гімн України.

Через деякий час бійці спецпідрозділу оточили тих, кому вдалося прорватися на територію фан-зони, і витіснили їх за її межі.

Читайте: Законопроект про статус російської мови до другого читання будуть готувати місяць

Як відомо, Верховна Рада 5 червня проголосувала в першому читанні за законопроект № 9073 «Про основи державної мовної політики» народних депутатів (Партія регіонів) Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова.

Всього в акції біля будівлі Верховної Ради України у вівторок беруть участь до 9 тис. прихильників різних політичних сил.

Близько 200 співробітників спецпідрозділу «Беркут» почали відтісняти супротивників мовного законопроекту від лінії, що розділяє їх з активістами Партії регіонів. У результаті активісти почали штовхатися з «Беркутом». В ході сутички проти опозиційних мітингувальників застосували сльозогінний газ. Міліція заперечує факт застосування газу. !zn

Читайте також:

Міліція затримала письменницю Ірену Карпу після виступу на мітингу біля Ради

Ніхто з керівників опозиційних фракцій не дав команду силоміць розблоковувати Раду, - НУНС

Рада прийняла у першому читанні законопроект про статус російської мови

Під Радою почалися зіткнення захисників української мови з міліцією

Конгрес українців закликає Раду відхилити закон про мови

Прихильники Партії регіонів розбили наметовий табір під Радою

Під Радою збираються прихильники Партії регіонів на підтримку російської мови (фото)