Опозиція підтримала ідею Литвина розпустити парламент, регіонали - проти

25 травня 08:56

Опозиція підтримує ідею Литвина розпустити парламент і призначити дострокові вибори на серпень. Регіонали згадали, що дострокові вибори у 2007 році нічого хорошого їм не принесли.

 

Пропозиція спікера Володимира Литвина про розпуск парламенту, озвучена після бійки у Верховній Раді, знайшла підтримку у «БЮТ-Батьківщині» і НУНС. Про це на брифінгу сказав заступник голови Ради, один з лідерів партії ВО «Батьківщина» Микола Томенко.

«І якщо потрібно, ми готові заблокувати Раду на місяць, щоб були підстави для розпуску. Оскільки сесія не буде працювати протягом 30 днів, у президента з'явиться право прийняти рішення про розпуск парламенту і позачергові вибори», - сказав Томенко.

Читайте також: Литвин запропонував розпустити Верховну Раду

За підрахунками віце-спікера, позачергові вибори Ради можуть пройти вже у кінці серпня.

«Думаю, було б справедливо, щоб український народ 24 серпня відзначив День незалежності, а в неділю, 26 серпня, на День шахтаря провів позачергові парламентські вибори», - додав він.

На його думку, 26 серпня можна було б провести одночасно і вибори мера Києва й Київської міської ради.

Регіонали - проти

У той же час лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов назвав піаром пропозицію Литвина про саморозпуск парламенту.

«Я думаю, що Володимир Михайлович (Литвин) тут більше займається піаром, ніж реальним вирішенням питання. У нас вже був період, коли парламент достроково розпускався і ми не отримали жодних позитивних, тільки негативні моменти», - сказав він.

Нагадаємо, що Партія регіонів програла дострокові вибори у 2007 році, а коаліцію сформували «БЮТ-Батьківщина» і НУНС. !zn

Читайте також:

Вечірня сесія Верховної Ради закінчилася бійкою. Закон про мови не прийняли (відео)

Ще дві фракції відмовилися голосувати за законопроект щодо мовного питання

Опозиція заблокувала трибуну Ради