Опозиція готова викупити Луценка за 970 тис. грн

20 травня 07:49

Опозиційні народні депутати мають намір внести заставу за екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на суму, в розкраданні якої його звинувачують. Про це заявив депутат з фракції НУ-НС Арсеній Яценюк.

 

«Ми сьогодні про це говорили, з Миколою Мартиненком, думаю це правильне рішення, сподіваюся, що депутати підпишуться під цим: ми внесемо за Ю.Луценка заставу на суму тих коштів, в яких його нібито звинувачують у розкраданні, - нехай випустять його», - заявив А.Яценюк.

Нагадаємо, 13 грудня 2010 року Ю.Луценку та його водієві Леоніду Приступлюку було пред'явлено остаточне звинувачення у розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

Ю.Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

29 грудня 2010 року екс-міністру пред'явлено звинувачення за епізодом у справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Ю.Луценку пред'явлено звинувачення за статтею 364 частини 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Пізніше І.Фомін повідомив, що кримінальні справи про отруєння кандидата у президенти України Ющенка і про розтрати бюджетних коштів екс-міністром Ю.Луценком об'єднані в одну кримінальну справу.

Окрім того, у відношенні екс-голови МВС порушено
ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в палаці «Україна».

Всі три справи об'єднано в одне провадження.

Досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС Ю.Луценка і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі більше 970 тисяч гривень.

21 квітня Ю.Луценко оголосив про початок голодування після рішення Апеляційного суду м.Києва про продовження його арешту до 26 травня 2011 року.