Опозиційні фракції запропонували ввести кримінальну відповідальність за "кнопкодавство"

14 сiчня 21:30

Законопроект передбачає внесення змін до Кримінального і Кримінального процесуального кодексів щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради, Верховної Ради Криму і місцевих рад.

 

Лідери парламентських фракцій "Свобода" Олег Тягнибок, "Батьківщина" Арсеній Яценюк і "УДАР" Віталій Кличко подали у Верховну Раду законопроект про введення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях парламенту України, Криму і місцевих рад.

Як повідомляється на сайті українського парламенту, законопроект №2012 передбачає внесення змін до Кримінального кодексу України і Кримінального процесуального кодексів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради України, Верховної Ради Криму і місцевих рад.

Тексту законопроекту і супровідних документів до нього на сайті парламенту поки немає.

Нагадаємо, раніше голова Ради Володимир Рибак заявив, що питання забезпечення персонального голосування народних депутатів не потребує жодного організаційного вирішення - воно вже вирішене. "Організаційно не потрібно нічого нового придумувати. Воно вже вирішене. Є варіанти, які працюють в парламенті вже 20 років", - сказав спікер. !zn

Читайте також:

Опозиція нарахувала у регіоналів 14 дублікатів карток

Жіноча частина опозиції заблокувала трибуну парламенту заради Тимошенко

Депутатів-регіоналів зобов'язали голосувати за відсутніх колег

Євросуд зобов'язав Україну відновити на посаді суддю НД, звільненого "кнопкодавами"