Опозиційні депутати прийшли на розширене засідання Кабміну за участю Януковича

27 лютого 09:50

Яценюк висловив надію, що всі депутати будуть допущені в залу засідань і що під час засідання йому вдасться виступити.

 

Близько 20 народних депутатів від опозиційних парламентських фракцій прийшли на розширене засідання Кабінету міністрів за участю президента України Віктора Януковича, яке пройде у будівлі уряду в середу, 27 лютого.

"Ми прийшли сюди заявити про наші політичні вимоги, зокрема, про відставку бездарного уряду і президента, який він призначив, а також подати наш план розвитку країни", - сказав лідер фракції "Батьківщина" журналістам.

Яценюк висловив надію, що всі депутати будуть допущені в залу засідань і що під час засідання йому вдасться виступити.

На засідання, окрім членів Кабміну, також вже пройшли народні депутати фракції Партії регіонів і голова фракції КПУ Петро Симоненко.

Варто відзначити, що перед початком розширеного засідання уряду України формат роботи для засобів масової інформації був змінений. Спочатку анонсувалося, що представники ЗМІ зможуть поспілкуватися з учасниками засідання в холі, проте у зв'язку з великою кількістю запрошених, у тому числі народних депутатів України, представникам ЗМІ пропонується перебувати у прес-центрі на поверх нижче і чекати прямої трансляції засідання.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України від 27 лютого проведе розширене засідання за участю президента Януковича, на якому розгляне державну програму активізації розвитку економіки України на 2013-2014 роки.

Яценюк заявив раніше, що опозиція ініціює створення міжфракційної комісії Україна-ЄС, яка буде займатися підготовкою всього необхідного законодавства для підписання Угоди про зону вільної торгівлі і політичну асоціацію. За його словами, саме з цими пропозиціями опозиціонери мають намір у середу бути присутніми на засіданні Кабінету міністрів. "Ми підемо зі своїм баченням розвитку країни", - сказав Яценюк, додавши, що пропозиції опозиції будуть стосуватися як економічної, так і соціальної сфер життя України.

У партії "УДАР" заявили, що її представники на розширене засідання Кабміну не підуть. Перш, ніж презентувати програми і плани, уряд Миколи Азарова має відзвітувати про зроблене, зазначили у партії. !zn

Читайте також:

Яценюк: Саміт Україна-ЄС - останній шанс Януковича

Опозиціонери на Майдані "вигнали" Януковича з ЄС і поставили замість нього жінку

Шуфрич оголосив Яценюка загрозою національній безпеці

Янукович 1 березня підведе підсумки перед пресою