Опозиції вдалося сформувати більшість

24 квiтня 16:10

Опозиційні сили - фракції БЮТ і "Фронт змін", - вперше після президентських виборів змогли сформувати більшість для прийняття політичного рішення.

 

Під час останньої сесії Бердянської міської ради опозиційні депутати і деякі члени Партії регіонів проголосували за відставку провладного секретаря міськради Володимира Безверхого. При цьому розглянути питання про відставку запропонував мер міста, "регіонал" Олексій Бакай.

Голосування було таємним і відбувалося в два етапи. У першому голосуванні взяли участь 57 депутатів із 60. 29 з них підтримали рішення, двоє утрималися. Чотири бюлетені виявилися зіпсованими. Таким чином, голосів для звільнення Бехверхого не вистачило. Після цього міський голова настійно рекомендував депутатам переголосувати. У повторному голосуванні взяли участь вже 38 депутатів, 36 з яких висловилися за відставку секретаря і лише двоє - проти, повідомляють "Коментарі".

Таким чином тривале протистояння локальних лідерів Бердянська створило умови, за яких опозиції вдалося сформувати більшість у міській раді. "Опозиціонери продемонстрували здатність домовлятися і приймати жорсткі політичні рішення. А це ознака глобальної тенденції, яка може повторитися в інших провінційних містах, стати каталізатором протестних настроїв і призвести до зміни політичного режиму", - упевнені бердянські депутати-опозиціонери. !zn