Опозиція звинуватила керівництво парламенту в саботажі скликання позачергової сесії

21 сiчня 21:26

Влада намагається зірвати позачергову сесію парламенту, щоб замовчати тему політичних переслідувань, впевнені в опозиції.

 

У Верховній Раді саботують видачу підписних листів для збору підписів депутатів на підтримку позачергової сесії і для висловлення недовіри генпрокурору.

Як повідомляє прес-служба партії "Фронт змін", вранці, 21 січня, голова фракції "Батьківщина" направив спікерові Верховної Ради листа, в якому вимагає надати апарату ВР розпорядження на виготовлення підписних листів для збору підписів на підтримку проведення позачергової сесії і для висловлення недовіри генпрокурору.

Він повідомив, що на позачерговій сесії опозиція пропонує, зокрема, створити тимчасову слідчу комісію з розслідування порушень Конституції при увязненні Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, розглянути питання про політичну відповідальність керівників СБУ та МВС за участь правоохоронних органів у політичних переслідуваннях і про відставку генпрокурора.

"В апараті парламенту опозиції так і не надано підписні листи для збору підписів. Це робиться навмисне, щоб перешкодити проведенню такої сесії або, щоб перенести сесію на якомога більш пізній термін", - відзначають у прес-службі партії.

У партії впевнені, що влада чудово розуміє, що позачергова сесія - це насамперед публічний майданчик для донесення опозицією своєї позиції як українців, так і світової громадськості. Тому намагаються замовчати тему політичних переслідувань і знущань над ув'язненою з політичних мотивів Юлією Тимошенко, незаконних і ганебних дій по відношенню до народни[ депутатів, які підтримували її в харківській лікарні. !zn

Читайте також:

Комуністи не бажають переривати відпустку заради Тимошенко

Через Тимошенко депутатам доведеться достроково припинити канікули

Регіонали запевняють, що і самі не проти обговорити питання Тимошенко на позачерговій сесії

Рада пішла на канікули до 5 лютого