Опозиція зібрала багатотисячний мітинг у Києві

07 квiтня 15:32

В "Батьківщині" нарахували 15 тис. учасників, у "Свободі" ще більше - близько 20 тис. Дані міліції скромніші в п'ять разів - близько 3 тис.

 

Близько 15 тис. прихильників опозиції, за даними во "Батьківщина", проводять мітинг "Вставай Україно!" біля пам'ятника Тарасу Шевченку проти дій влади.

Разом з тим, прес-служба "Свободи" повідомляє про 20 тис. учасників акції.

Однак, за даними міліції, на початок мітингу прийшло тільки близько 3 тис. людей.

Мітингувальники тримають прапори ВО "Свобода", ВО "Батьківщина", "УДАР", "Фронт змін", "Конгрес українських націоналістів", Європейської партії і національні прапори України.

Крім того, люди тримають плакати із закликами скасування пенсійної реформи, проведення виборів у Києві і відставки Кабінету міністрів.

Прихильники опозиції зайняли весь парк імені Тараса Шевченка. Міліція зупинила рух біля мітину на вулиці Володимирській.

Перед завершенням мітингу три опозиційні сили ВО "Батьківщина", "УДАР" і ВО "Свобода" ухвалили резолюцію з вимогами до влади звільнити решту політичних ув'язнених і не підписувати закони, які були прийняті на "виїзних" зборах депутатів більшості на Банковій.

Зазначимо також, що ще напередодні, з вечора суботи, і вранці в неділю опозиція повідомляла, що ДАІ зупиняє і під будь-якими приводами (наприклад, загрозою повені) не пускає автобуси з регіонів до столиці для участі в акції "Вставай Україно!". !zn

Читайте також:

Луценко виступив на мітингу опозиції по телефону

За півдня до акції опозиції до неї стягнули "Беркут"

Референдум за мажоритаркою стане кінцем демократії, - соціолог