Опозиція збирає народ на двомісячну акцію боротьби з Януковичем

12 березня 14:38

Всеукраїнська акція, організована опозицією, триватиме два місяці і завершиться маршем у Києві. "Починається опозиційна весна", - заявив Яценюк.

 

Опозиція оголосила, що 14 березня починає по всій країні двомісячну акцію "Україно, вставай!", політичною метою якої є відставка президента Віктора Януковича.

У рамках акції проводитимуться збори і мітинги у всіх обласних центрах, а завершиться вона всеукраїнським маршем у Києві 18 травня, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Як розповів на прес-конференції лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, це буде акція "боротьби за економічні і політичні права".

"Ми хочемо, щоб люди висловили свою позицію, що вони хочуть змін у цій країні, що вони не хочуть цього президента, що у нас є наш соціально-економічний пакет, який має бути негайно виконаний", - підкреслив він.

Яценюк зазначив, що одна з цілей акції - відставка глави держави.

"Ми чудово усвідомлюємо, що з цим президентом і з цим режимом в країні не буде ніяких змін. Влада повинна боятися людей, і ми хочемо довести, що люди будуть захищати свої права, свою країну і своє майбутнє", - сказав він.

Ще одне із завдань, за словами Яценюка, - "остаточна втрата президентом Януковичем так званої підтримки у стінах Верховної Ради".

"Сьогодні у Верховній Раді у Януковича немає більшості. Вважаю, якщо буде піднято протестний марш проти цього президента, то у тому числі і ряд депутатів-мажоритарників, які поки ще через страх натискають кнопки за закони Януковича, у найближчому майбутньому відійдуть від його підтримки. Втрата Януковичем підтримки у Верховній Раді означає втрату його політичної ваги і є одним з перших і дуже суттєвих кроків для його відставки", - зазначив політик.

Він також підкреслив, що "Україно, вставай!" - це виключно мирна акція.

"Політична зима Януковича завершилася. Тепер починається опозиційна весна", - додав Яценюк. !zn

Читайте також:

Тимошенко розповіла західним ЗМІ про головну проблему України - диктатуру

Опозиція готова розблоковувати парламент заради Януковича

Кличко обігнав Тимошенко і Яценюка у президентському рейтингу

У Партії регіонів порадили опозиції повчитися у Януковича