Опозиція збирає на 2 квітня мітинг за найшвидші вибори у Києві

29 березня 13:45

За законом вибори мера Києва і міськради повинні відбутися не пізніше 2 червня 2013 року. Киян кличуть відстояти своє право на самоврядування.

 

Мітинг із вимогою призначити вибори у Києві почнеться під Верховною Радою у вівторок, 2 квітня, о 10:00. Про це йдеться у спільній заяві трьох опозиційних партій: "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР".

Як наголошується в заяві, президент Віктор Янукович і Партія регіонів хочуть скасувати вибори у Києві і знищити місцеве самоврядування у столиці.

"Сьогодні кияни не мають законно обраного міського голови з однієї причини - у регіоналів, які окупували всю Україну і нашу столицю, немає ніяких, навіть примарних шансів продавити у крісло мера свою людину. Їм не допоможуть ні масові фальсифікації, ні адмінресурс, ні куплена за награбовані в українців гроші гречка - киян не залякаєш і не купиш", - йдеться в заяві.

В опозиції впевнені, що нещодавній сніжний апокаліпсис показав, що Партії регіонів і їхньому намісникові, призначеному Януковичем, байдужі проблеми столиці і киян. "Ця банда розглядає наше місто тільки як ласий шматок землі, нерухомості і фінансових ресурсів, які можна безбожно "дерибанити" і безкарно розкрадати", - йдеться в заяві.

За законом вибори київського міського голови і депутатів міської ради повинні відбутися не пізніше 2 червня 2013 року. "Після цієї дати Київрада не буде мати ніякого морального та конституційного права керувати нашим містом і розпоряджатися його долею", - наголошується в заяві.

"Партія регіонів і їхні сателіти не хочуть голосувати за призначення київських виборів на 2 червня і хочуть їх перенести на 2015 рік. Проте влада буде змушена піти на поступки, якщо до Верховної Ради прийдуть десятки тисяч киян з вимогою проведення виборів", - впевнені в опозиції.

"Прийди під Верховну Раду - вимагай негайного призначення виборів! Разом ми змусимо владу рахуватися з киянами і поважати їхній вибір! Повернемо Київ - повернемо Україну!" - закликають опозиціонери. !zn

Читайте також:

В "УДАРі" впевнені, що "гауляйтер" від Партії регіонів не отримає від киян жодного голосу

Опозиція погрожує акціями непокори у разі непризначення виборів мера Києва на 2 червня

Опозиція стверджує, що Банкова наказала КС перенести київські вибори на 2015 рік

Опозиція оголосила про створення революційних комітетів на Львівщині