Опозиція заявила про компроміс з більшістю, Рада може запрацювати вже у п'ятницю

22 лютого 11:18

Опозиція запропонувала більшості наступний варіант: після голосування, у випадку, якщо зафіксовано, що хтось із депутатів проголосував за іншого, головуючий оголошує прізвище депутата, за якого голосували і якщо цей парламентар відсутній, його картку вилучають і питання ставиться на переголосування.

 

Опозиціонери заявляють, що вийшли на компроміс з парламентською більшістю в питанні про персональне голосування і Верховна Рада України може запрацювати у п'ятницю.

"Нами було внесено чітку, просту та ефективну пропозицію: після процедури голосування, у випадку, якщо зафіксовано, що хтось з депутатів проголосував за іншого, надається слово депутату, який зафіксував факт не персонального голосування. Головуючий оголошує прізвище депутата, за якого голосували і якщо цей депутат відсутній, його картку вилучають і питання ставиться на переголосування", - сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті у п'ятницю, 22 лютого.

Він повідомив про те, що тепер цю пропозицію опозиції повинні обговорити фракції більшості.

"Ми сподіваємося, що остаточний проект рішення буде внесений спільно п'ятьма фракціями", - сказав Яценюк.

У свою чергу лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок зазначив, що якщо пропозиції опозиції будуть підтримані, то робота парламенту буде розблокована.

За його словами, Рада може відкрити засідання, проголосувати за постанову про персональне голосування, і за заяву про євроінтеграцію. "На цьому сесія буде закрита", - сказав Тягнибок.

Нагадаємо, блокування Верховної Ради триває з 5 лютого. Опозиція не дала відкрити другу сесію ВР 7-го скликання, вимагаючи негайно ввести в дію систему персонального голосування, щоб припинити "кнопкодавство" (голосування чужими картками). Представники парламентської більшості вважають, що опозиція має намір провокує їх на силовий сценарій розблокування парламенту, проте поки вони цей варіант не розглядають.

Читайте також:

У ПР скаржаться, що на утримання непрацюючої Ради держава витратила вже 40 млл грн

Янукович поки не думає про розпуск Ради, а "регіонали" не мають наміру розблокувати її силою

Регіонали відмовилися від переговорів: Ми йдемо додому, а вони нехай блокують