Опозиція закликала Євросоюз підписати угоду про асоціацію

19 квiтня 12:04

Від ЄС опозиція чекає на підписання угоди про асоціацію, а від української влади - звільнення Юлії Тимошенко.

 

Лідери опозиції закликали Європейський союз у листопаді 2013 року підписати з Україною Угоду про асоціацію, повідомила у п'ятницю, 19 квітня прес-служба партії "УДАР".

Документ підписали лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко, голова фракції "Батьківщина" і лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

"Ми звертаємося до Європейського союзу із закликом підписати угоду про асоціацію на листопадовому саміті східного партнерства у Вільнюсі і тим самим остаточно підтвердити Європейський демократичний шлях розвитку України", - йдеться в заяві лідерів опозиції.

Опозиція також закликала владу України вжити всіх заходів для виконання критеріїв, необхідних для підписання угоди про асоціацію з ЄС, зокрема, звільнити засуджену екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

У заяві також йдеться, що європейський вибір є ключовим у розвитку демократії, справедливої ринкової економіки, права та соціальної держави в Україні.

Україна і ЄС у листопаді у Вільнюсі планують підписати угоду про асоціацію. Частиною угоди є зона вільної торгівлі. Брюссель неодноразово закликав Київ звільнити екс-прем'єра Тимошенко і колишнього главу МВС Юрія Луценка. Луценко був помилуваний 7 квітня президентом Віктором Януковичем. Якщо угода не буде підписана у Вільнюсі у 2013 році, перспектива її підписання буде відкладена на невизначений термін. !zn

Читайте також:

Міністри закордонних справ ЄС перевірять готовність України до асоціації

Німеччина не готова підписати договір про асоціацію ЄС з Україною

Екс-голова Європарламенту назвав Україну частково авторитарною країною

Більше половини українців вірять, що коли-небудь країну візьмуть в ЄС