Опозиція кличе українців до Києва на акцію протесту і вимагає справу за фактом захоплення держвлади

04 квiтня 13:08

В опозиції зазначили, що дії організатора, яким виступає Янукович, а виконавцем - Рибак, підпадають під 109-ту статтю Кримінального кодексу - незаконне захоплення влади і посягання на конституційний лад.

 

Лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок закликав український народ виступити в суботу, 6 квітня з акцією протесту проти нинішньої влади у країні.

"У суботу народ повинен вийти на вулицю з акцією протесту", - заявив він, виступаючи на зборах опозиції в четвер у Верховній Раді.

Він підкреслив, що "необхідно вийти всім, щоб виступити проти влади", і закликав громадян України вийти на вулиці, а також приїхати до Києва.

Лідер фракції "Батьківщина" у свою чергу заявив, що опозиція вимагає від генерального прокурора України Віктора Пшонки порушити кримінальну справу за фактом захоплення державної влади.

"Дії організатора, яким виступає президент України, а виконавцем є голова Верховної Ради Володимир Рибак підпадають під 109-ту статтю Кримінального кодексу - незаконне захоплення влади і посягання на конституційний лад. Стаття передбачає покарання - 10 років в'язниці", - сказав лідер фракції.

Яценюк підкреслив, що опозиція вимагає від генерального прокурора "сьогодні порушити кримінальну справу щодо захоплення державної влади".

У зборах опозиції беруть участь близько 140 народних депутатів.

Нагадаємо, депутати більшості українського парламенту на своїй нараді в четвер вирішили проводити засідання Ради на вулиці Банковій, де знаходяться парламентські комітети. За таке рішення проголосували 244 депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Разом з тим, на засідання на Банковій не пускають опозиційних депутатів. !zn

Читайте також:

Більшість на альтернативному засіданні Ради провалила законопроект про боротьбу з корупцією

Опозиція вирішила працювати в Раді без регіоналів

Опозиція порівняла засідання на Банковій з путчем 1991 року і включила "Лебедине озеро"

Парламентська більшість вирішила приймати закони за межами Ради