Опозиція заблокувала Раду

05 лютого 10:00

Опозиційні депутати вимагають ввести систему персонального голосування "Рада-3". "УДАРівці" заблокували президію, а депутати від "Батьківщини" - трибуну.

 

Опозиція заблокувала трибуну і президію Верховної ради. "Колеги з УДАРу блокують президію. Ми взяли на себе трибуну :)", - написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook народний депутат Леонід Ємець з фракції "Батьківщина".

Зазначимо, що частина опозиційних депутатів прийшла в парламент у червоних светрах з написом "Голосуємо особисто!".

"Блокування трибуни є. Цікаво таки буде", - так прокоментував ситуацію в Раді представник "Свободи" Олександр Аронець на своїй сторінці в соцмережі.

Як відомо, сьогодні має відбутися відкриття другої сесії Верховної ради України п'ятого скликання.

Раніше народний депутат від фракції "Батьківщина" Олександр Бригинець заявляв, що опозиція блокуватиме трибуну парламенту доти, поки не буде введена система персонального голосування "Рада-3".

Нагадаємо, опозиція наполягає на введенні модернізованої системи для голосування, щоб припинити в Раді "кнопкодавство" - коли депутати голосують чужими картками за своїх колег.

Раніше депутат від "Батьківщини" Микола Томенко, коментуючи чутки про те, що система Рада-3 нібито шкідлива для потенції або для організму депутата, висловив готовність особисто протестувати її.

"Я зі своїми колегами готовий пожертвувати здоров'ям і протестувати систему Рада під час канікул ...І якщо ми виживемо, то 5 лютого наша група доповість про те, що ми пройшли тестування, і система Рада-3 повинна бути запущена", - сказав він. !zn

Читайте також:

Спікер парламенту знайшов учених, які введуть сенсорну кнопку через півроку

У ПР упевнені, що опозиція сенсорною кнопкою прикриває розтрату держкоштів

Майже 90% українців хочуть позбавити "кнопкодавів" депутатських мандатів