Опозиція забарикадувалася в Раді в очікуванні регіоналів

18 лютого 18:34

Близько ста опозиційних депутатів з усіх трьох фракцій забарикадували двері всіх входів у сесійну залу і всередині в очікуванні силового варіанту розвитку подій.

 

Депутати фракції "Батьківщина" і "Свобода" приєдналися до депутатів "УДАРу" у залі засідань парламенту, щоб протистояти можливому силовому розблокуванню з боку Партії регіонів. Про це на брифінгу сказав лідер "Свободи" Олег Тягнибок.

За його словами, у опозиції є інформація про те, що "регіонали" спробують розблокувати зал засідань Верховної Ради силою.

"Сьогодні "Батьківщина" і "Свобода", згідно з попередніми домовленостями, у разі виникнення загрози силового розблокування роботи Верховної Ради ми оперативно зібралися буквально за півгодини", - додав лідер фракції.

"За нашою інформацією вони дійсно хочуть провести тут нібито парламентські збори депутатів Партії регіонів і комуністів", - пояснив Тягнибок.

Він зазначив, що опозиціонери вирішили прийти зараз у Верховну Раду для того, щоб контролювати ситуацію".

Депутати, які знаходяться в сесійній залі парламенту, забарикадували двері всіх входів у сесійну залу і всередині.

Як написав на своїй сторінці в Фейсбук депутат Андрій Парубій ("Батьківщина"), в залі знаходиться більше ста депутатів. "Нас вже більше сотні в приміщенні Верховної Ради. Надійшла інформація, що регіонали збираються в "Зоряному" (штаб Партії регіонів) і, можливо, спробують атакувати. Тому була оголошена мобілізація", - повідомив він і додав: "Якщо вони знову побояться прийти, нам доведеться йти до них у Зоряний".

- Кличко покликав всю опозицію на захист Ради від регіоналів

Нагадаємо, що лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко закликав депутатів фракцій "Батьківщина" і "Свобода" приєднатися до блокування трибуни і президії, щоб протистояти силовим діям з боку депутатів більшості.

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради України 7-го скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою ввести персональне голосування.

Депутати з фракції "УДАР" цілодобово чергують у залі пленарних засідань Верховної Ради з 5 лютого.

Згідно з графіком, пленарне засідання парламенту має відбутися у вівторок, 19 лютого. !zn

Читайте також:

Регіонали заперечують силовий варіант розблокування Ради

"Батьківщина" ініціює дострокові вибори Ради і президента

Ударівці обклеїли всі робочі місця в Раді наліпки з закликом голосувати особисто

Рибак не введе "Раду – 3" ні за яких обставин