Опозиція вважає чутки про висунення Кличка-молодшого у мери Києва провокацією

14 березня 11:32

Олександр Бригинець припустив, що чутки були запущені регіоналами, а в УДАРі не виключають і підступів "політичних союзників".

 

В опозиції інформацію про можливе висунення боксера Володимира Кличка кандидатом у мери Києва вважають провокацією.

На думку народного депутата від "Батьківщини" Олександра Бригинця, такі чутки можуть поширювати провладні політики.

"Я впевнений, що плітки про те, що Кличко-старший хоче висунути на посаду мера Києва,свого брата, Кличка-молодшого, свідомі провокації. Це спроба переписати на опозицію гріхи влади, яка реально готує на посаду, яку займає Янукович-старший, Януковича-молодшого...", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

У самій партії УДАР цю інформацію також назвали чутками, однак натякнули, що вони можуть поширюватися і партнерами з опозиції.

"Цю інформацію ми коментуємо як чутки.... Ці всі чутки - це подразник. Для чого? Все це політика. Кожен веде свою політику - і політичні опоненти, і політичні союзники, адже вони і політичні конкуренти, в тому числі", - сказав "Комментариям" народний депутат від УДАРу Валерій Карпунцов.

При цьому він запевнив, що питання про висунення Володимира Кличка "всередині партії навіть не обговорювалося".

"Кажу офіційно: На комітеті прийнято наш проект постанови за підписом Кличка, Ковальчука, Карпунцова про призначення дострокових виборів київського міського голови та Київської міськради на 2 червня. Як тільки Верховною Радою буде ухвалено рішення про проведення виборів, буде офіційна позиція партії. Офіційної позиції партії зараз немає", - констатував він.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела у партії УДАР повідомили, що Віталій Кличко нібито запропонував висунути кандидатом від опозиції на посаду столичного градоначальника свого брата Володимира Кличка, чемпіона світу з боксу за версіями WBA, WBO, IBF і IBO.

У той же час, ще у лютому Петро Порошенко в інтерв'ю "Дзеркалутижня. Україна" повідомив, що про можливість висунення Володимира Кличка на цю посаду йому нічого не відомо.

"Я поставлюся нормально до будь-якої об'єднаної кандидатури. Хоча з моєї точки зору, Володимир Кличко є українською спортивною зіркою, яка ще не реалізувала весь свій потенціал у боксі", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, консультації про висунення єдиного кандидата в мери Києва від опозиції почалися ще у грудні 2012 року.

Наприкінці лютого народні депутати від фракцій "Батьківщина" і "Свобода" закликали Віталія Кличка до 1 березня визначитися зі своєю участю у виборах мера, проте поки він так і не дав чіткої відповіді. !zn

Читайте також:

Дві третини виборців Кличка хочуть бачити його мером Києва, а не нардепом

Тягнибок готовий піти у мери Києва, якщо Кличко не захоче

Опозиція почала всеукраїнську акцію проти Януковича "Вставай, Україно!"

Більшість киян підтримують ідею висування єдиного кандидата від опозиції на виборах мера