Опозиція висунула Януковичу новий ультиматум щодо Тимошенко

23 квiтня 11:38

Представники опозиції вимагали від влади закрити всі кримінальні справи проти екс-прем'єра, а також негайно звільнити її, щоб вона змогла взяти участь у президентських виборах.

 

Представники опозиції вимагають звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко і дати їй можливість брати участь у президентських виборах.

Про це йдеться в заяві трьох опозиційних політичних сил, яку зачитав у вівторок після засідання суду у справі ЄЕСУ захисник Тимошенко Андрій Кожем'якін.

У заяві, зокрема, підкреслюється, що в Україні тривають політичні репресії, і чинна влада не збирається їх припиняти.

У зв'язку з цим, лідери опозиції звертаються до президента Віктора Януковича з такими вимогами: негайно звільнити Юлію Тимошенко, закрити всі незаконно порушені проти неї кримінальні справи, забезпечити її повну політичну і юридичну реабілітацію і дати можливість брати участь у президентських виборах.

Заяву підписали лідери опозиційних партій Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок і Віталій Кличко. Вона адресована президентові Віктору Януковичу і представникам Європарламенту.

Раніше повідомлялося про те, що більше 20 народних депутатів-жінок підписали клопотання про помилування Тимошенко. Пізніше президент Віктор Янукович взяв до уваги клопотання жінок - народних депутатів про помилування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яке передали в адміністрацію президента. !zn

Читайте також:

Янукович взяв до уваги клопотання жінок-депутатів про помилування Тимошенко

Екс-президент Польщі Кваснєвський розраховує на помилування Тимошенко

20 опозиціонерок принесуть Януковичу клопотання про звільнення Тимошенко