Опозиція висунула три умови для розблокування Верховної Ради

02 квiтня 19:03

Окрім повторного голосування за призначення виборів у Києві та скасування пенсійної реформи опозиція вимагає розглянути законопроект про відставку Азарова.

 

Опозиція вимагає виборів у Києві, скасування пенсійної реформи і відставки уряду. Про це на брифінгу 2 квітня заявив лідер фракції "Батьківщина" , який озвучив умови для розблокування Верховної Ради.

"У нас три вимоги. Перша - призначення виборів Києві, друга - скасування пенсійної реформи, третя - відставка Кабінету міністрів", - сказав Яценюк, якого цитує Ліга.net.

Опозиціонер повідомив, що до порядку денного сесії включено проект постанови депутата від "Батьківщини" Володимира Яворівського про призначення виборів у Києві. Яценюк підкреслив, що це питання може розглядатися на сесії, незважаючи на сьогоднішнє рішення, бо там "дещо інший предмет регулювання" і в новому проекті йдеться про позачергові вибори. Він також повідомив, що в постанові немає чіткої дати виборів - вибори призначаються на 60-й день з моменту набрання чинності постанови.

Питання відставки Кабміну, сказав Яценюк, опозиція вимагає розглянути у п'ятницю - відразу після години питань до уряду.

Нагадаємо, 2 квітня влада і опозиція провалили голосування щодо виборів у Києві. Вибори підтримали лише 209 депутатів. Після голосування опозиція заблокувала парламент. !zn

Читайте також:

Опозиція знову заблокувала парламент

Яценюк розповів про плани Януковича захопити повну владу за допомогою референдуму

Раді не вистачило шести голосів для скасування пенсійної реформи