Опозиція висуне іншого кандидата, якщо Кличко відмовиться йти в мери

19 лютого 11:36

Опозиція буде шукати іншого кандидата в мери, якщо лідер партії "УДАР" Віталій Кличко відмовиться балотуватися на цю посаду.

 

Якщо Віталій Кличко не погодиться балотуватися на мера Києва, опозиція підшукає іншого кандидата. Про це заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Микола Томенко.

Відповідаючи на питання, чому "Батьківщина" оголосила про висунення Віталія Кличка єдиним кандидатом від опозиції на вибори мера Києва без узгодження з самим Кличком, Томенко запевнив, що ніяких несподіванок у такій заяві немає.

"Наша позиція дуже проста: вибори потрібно провести і швидше. Оскільки ситуація є абсурдною - всі терміни для того, щоб обрати мера Києва минули, - підкреслив політик. - І ми, як опозиція, три фракції, чітко визначили, що ми спільно визначаємо характер нашої поведінки: Єдиний кандидат на посаду міського голови і максимальна синхронізація виборів у Київраду. Точно це єдиний кандидат у мажоритарній частині і ми ще ведемо дискусії - або одним списком за партійними списками, або трьома різними списками".

"Виходячи з цієї тези, на фракції обговорювалося питання київських виборів. Ще раз було акцентовано, що загальновідомо: у разі, якщо Віталій Кличко приймає рішення балотуватися, "Батьківщина" однозначно його підтримує, тому що це найрейтинговіший кандидат і, на нашу думку, має пріоритетне право без будь-яких застережень підтримуватися трьома політичними силами", - пояснив Томенко.

Він додав: "Якщо УДАР прийме рішення в якомусь іншому форматі брати участь у київських виборах, наприклад, не висувати Віталія Кличка, а тільки балотуватися у Верховну Раду, ми трьома політичними силами збираємося і визначаємо механізм, який будується на рейтингу кандидата, його команди, програми і можливості підтримки трьома політичними силами, і висуваємо одного кандидата".

"Тут ніяких несподіванок немає, все йде за планом. Єдине, я досі не розумію, коли будуть проходити вибори і якою буде система організації влади в Києві. Це теж велика проблема".

Нагадаємо, 18 лютого на засіданні фракція "Батьківщина" ще раз підтвердила своє прагнення висунути єдиного кандидата на виборах мера і підтримає кандидатуру Кличка на цю посаду у разі, якщо Кличко підтвердить свій намір балотуватися на неї. При цьому він відзначив, що у випадку, якщо "УДАР" і Кличко приймуть інше рішення, то фракція "Батьківщина" має намір проводити подальші консультації для того, щоб забезпечити виконання своєї позиції про висунення кандидата, який був би узгодженими між опозиційними силами і єдиним на виборах мера Києва.

Як повідомлялося, мер Києва Леонід Черновецький, чиї обов'язки закінчилися 3 червня 2012 року, написав заяву про відставку. 12 липня Київська міська рада прийняла до відома факт дострокового припинення повноважень мера міста Черновецького на підставі його особистої заяви. Вибори мера столиці повинні були відбутися 2012 року. Проте Верховна Рада не прийняла необхідний закон, який би визначив час їхнього проведення. !zn

Читайте також:

Опозиція просить Кличка швидше визначитися з висуненням в мери

"Батьківщина" підтримає Кличка на виборах мера Києва

Кличко впевнений, що єдиний кандидат від опозиції переможе на виборах мера Києва