Опозиція відмовилася голосувати у Раді, доки не буде розглянуто питання виборів у Василькові

20 березня 11:28

Парламентарії не проголосували за постанову про призначення виборів міського голови Василькова (за проголосували 162 депутати, при необхідному мінімумі у 226).

 

Опозиційні фракції не будуть голосувати за постанови про призначення позачергових місцевих виборів, поки парламент не повернеться до питання про призначення виборів міського голови Василькова (Київська область).

"Опозиційні фракції не будуть голосувати за пропозиції комітету, окрім виборів у місті Києві, поки не повернемося до питання голосування щодо виборів мера Василькова", - заявив народний депутат фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов під час ранкового засідання в середу, 20 березня.

Голова комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Давид Жванія підкреслив, що комітет рекомендував парламенту призначити вибори мера Василькова.

"Комітет не знайшов жодної підстави не призначати вибори у Василькові. Я прошу не переносити це питання у політичну площину", - сказав він.

Депутати в середу продовжили розглядати питання призначення позачергових місцевих виборів.

На даний момент у парламенті оголошено півгодинну перерву.

Раніше у середу парламентарії не проголосували за постанову про призначення виборів міського голови Василькова (за проголосували 162 депутати, при необхідному мінімумі у 226). Крім того, не була підтримана ініціатива про призначення дати проведення виборів міського голови Алчевська (Луганська область). !zn

Читайте також:

У Раді знову скандал через мову: промову Тягнибока заглушили криками "Фашист!"

Опозиція створила групу "мисливців на кнопкодавів"

Більшість українців схвалила блокування парламенту опозицією

Трибуну і президію Верховної Ради розблоковано