Опозиція третій день продовжує блокувати Раду, але перешкод для виступу Фюле у парламенті не бачить

07 лютого 09:14

У залі засідань знаходиться близько 30-40 народних депутатів фракцій "УДАР", "Батьківщина" та "Свобода". Вони, як і раніше, блокують трибуну і президію парламенту.

 

Представники опозиційних фракцій, які блокують роботу парламенту, другу ніч провели у сесійній залі Верховної Ради.

За станом на 9.00 четверга у залі засідань знаходиться близько 30-40 народних депутатів фракцій "УДАР", "Батьківщина" і "Свобода". Вони, як і раніше блокують трибуну і президію парламенту.

У той же час, представники опозиції заявляють, що не будуть перешкоджати виступу в парламенті єврокомісара з питань розширення і європейської політики сусідства ЄС Штефана Фюле.

"Які перешкоди, щоб не виступити? Він може спокійно підійти до трибуни і виступити", - сказав народний депутат від "УДАРу" Віталій Ковальчук.

Він підкреслив, що виступ Фюле поза рамками проведення сесії.

Зазначимо, передбачається, що у четвер єврокомісар виступить зі зверненням перед групою членів парламенту, в яку увійдуть лідери комітетів і члени трьох комітетів ( зовнішніх справ, європейської інтеграції, оборони і безпеки).

Нагадаємо, 5 лютого повинна була відкритися друга сесія Ради 7-го скликання, але представники опозиційних фракцій заблокували парламентську трибуну, вимагаючи негайно ввести в дію систему персонального голосування, щоб припинити "кнопкодавство" (голосування чужими картками).

Ніч на 6 і 7 лютого депутати з фракції Віталія Кличка провели в сесійній залі, і вранці знову не давали сесії відкритися. У Партії регіонів запропонували укласти перемир'я і підписати меморандум про взаєморозуміння, проте в опозиції продовжують наполягати на введенні "сенсорної кнопки".

Володимир Рибак прогнозує, що блокування трибуни триватиме ще максимум два дні, а нормальна робота парламенту буде відновлена 19 лютого. !zn

Читайте також:

ПР запропонувала опозиції голосувати в Раді по вівторкам і четвергам

Один депутат обходиться державі в 30 тисяч гривень на місяць

Рибак вірить у відновлення роботи Ради з 19 лютого

Регіонали за необхідності готові битися з Кличком за розблокування Ради