Опозиція створила групи "мисливців на кнопкодавів"

19 березня 16:47

Одна з груп стежить за "кнопкодавами" з ложі преси. Інша спостерігає за голосуванням регіоналів прямо у сесійній залі.

 

У Верховній Раді України, починаючи з вівторка, 19 березня, працює група спостерігачів з контролю за індивідуальним голосуванням народних депутатів, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Як розповів на брифінгу народний депутат Андрій Шевченко, група створена за дорученням фракції "Батьківщина".

За словами Шевченка, ці спостерігачі працюють у ложі преси та здійснюють фото- і відеофіксацію голосування.

"Як тільки вони бачать ознаки неперсонального голосування - відразу повідомляють про це народним депутатам, які знаходяться в залі", - сказав Шевченко.

Зокрема він зазначив, що завдяки роботі спостерігачів від опозиції вдалося двічі домогтися переголосування у зв'язку з тим, що представники провладної більшості голосували не своїми картками.

Також він повідомив, що окрім спостерігачів від "Батьківщини", за індивідуальним голосуванням також стежать представники руху "Чесно".

Крім того, Шевченко звернувся до журналістів з проханням також приєднатися до цього процесу.

"Сьогодні в об'єктивах ваших камер твориться історія України. Відстоїмо персональне голосування - відстоїмо парламентаризм і, дасть Бог, почнемо наводити лад в Україні", - підкреслив Шевченко.

У свою чергу народний депутат Михайло Хміль повідомив, що фракція "Батьківщина", з метою забезпечення контролю за особистим голосуванням, прийняла рішення створити спеціальну групу з числа народних депутатів, яка буде стежити за особистим голосуванням у сесійній залі. Координацію робочої групи покладено на народних депутатів: Андрія Шевченка, Михайла Хміля і Максима Бурбаку. !zn

Читайте також:

Регіоналів зловили на кнопкодавстві - ті намагалися вигнати "контролерів" з балкона

"Батьківщина" оголосила намісника Лаври еталоном кнопкодавства

Помічники депутатів будуть знімати їхнє голосування на відео

Верховна Рада прийняла поправку проти кнопкодавства