Опозиція сподівається, що вже в травні в Україні буде інший прем'єр

14 квiтня 15:21

Лідери об'єднаної опозиції висловили переконання, що Рада не буде блокуватися 16 квітня і почне повноцінну роботу.

 

Голови фракцій у Верховній Раді "Свобода" Олег Тягнибок і "Батьківщина" допускають, що Рада до травня зможе проголосувати за відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова. Про це вони заявили в ефірі обласної державної телерадіокомпанії "Лтава".

"Ми в п'ятницю розглянемо резолюцію недовіри Кабінету міністрів і відставку уряду, можливо КПУ проголосує за неї, і вже в травні в нас може бути інший прем'єр", - сказав Яценюк.

У свою чергу Тягнибок допускає той факт, що КПУ домовилася з владою про голосування про відставку Азарова.

"Таке враження, що вони ставлять це питання не тільки тому, що ми наполягаємо, але тому що комуністам дали вказівку проголосувати за відставку Азарова, адже так виглядає, ніби Арбузов має стати на його місце - ведеться хитромудрая гра", - сказав Тягнибок.

Азаров порадив опозиції не "ходити безцільно вулицями", а взяти участь у суботниках

Крім того, лідери об'єднаної опозиції висловили переконання, що Рада не буде блокуватися 16 квітня і почне повноцінну роботу. "Побачите, з вівторка парламент запрацює без блокування", - зазначив Тягнибок.

Опозиція зареєструвала в парламенті резолюцію про висловлення недовіри Кабінету міністрів на чолі з Миколою Азаровим 22 березня. Всього було зібрано підписи 174 депутатів для розгляду питання про відповідальність Кабміну і ухвалення резолюції про недовіру уряду.

Питання про відповідальність Кабміну розглядається на засіданні парламенту не пізніше ніж через 10 днів після внесення його до порядку денного. У разі ухвалення резолюції прем'єр-міністр зобов'язаний подати заяву про відставку уряду.

Втім, поки для відставки Азарова у опозиції недостатньо голосів. У фракціях "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР" всього 177 депутатів, тоді як для ухвалення резолюції необхідно 226 голосів. !zn

Читайте також:

Опозиція зареєструвала у Раді резолюцію про відставку Азарова

Опозиція погрожує акціями непокори у разі непризначення виборів мера Києва на 2 червня

Азарову не подобається, коли міністрів "хапають за рукави і задають питання"

Опозиція зібралася рятувати країну законом про імпічмент і скасуванням реформ Януковича