Опозиція слідом за регіоналами залишила Раду

06 березня 14:46

Народні депутати від опозиції припинили блокувати президію і трибуну Верховної Ради і покинули стіни парламенту.

 

Депутати від фракцій "Батьківщина" і ВО "Свобода" залишили залу засідань парламенту. Депутати перебували в залі до 14:00, а потім почали розходитися.

Голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок зазначив, що опозиціонери не мають наміру залишатися в Раді вночі. "А нам і не потрібно вночі блокувати, навіщо? Згідно з календарним планом Рада могла працювати у пленарному режимі до 14:00, після цього робота у комітетах", - сказав він.

- Регіонали попередили, що "аристократичне блокування" Ради довго тривати не може

За словами Тягнибока, опозиція не боїться можливого блокування трибуни і президії Ради Партією регіонів. "Партія регіонів нехай заблокує президію, нам тільки це і потрібно. Ми за 3 секунди розблокуємо. Вони не зацікавлені у блокуванні, як же тоді вони голосуватимуть, адже зміни у регламент прийняті", - додав він.

За словами депутата, дії опозиції будуть залежати від рішення Вищого адміністративного суду щодо позбавлення мандата депутата Ради Сергія Власенка ("Батьківщина").

За словами Тягнибока, в опозиції є план дій на випадок позбавлення Власенка мандата, проте він не став розкривати його.

Як повідомлялося, "Батьківщина" блокувала роботу парламенту 5 і 6 березня, внаслідок чого Рада не відкрила пленарне засідання. Депутати вимагають відкликати головою парламенту Володимиром Рибаком позову про позбавлення мандата Власенка.

Раніше сесійну залу залишили представники КПУ і Партії регіонів.

Нагадаємо, вранці 5 березня опозиційні депутати заблокували трибуну і президію парламенту. Причиною стала спроба позбавити Сергія Власенка депутатського мандата. 6 березня блокування продовжилося. !zn

Читайте також:

Опозиція вимагає зміни керівництва регламентного комітету Ради

Янукович не може виступити в Раді через опозицію

Комуністи і "регіонали" вирішили залишити Раду опозиції