Опозиція провела третю ніч у Раді і , як і раніше, вимагає голосувати особисто

08 лютого 10:07

Представники опозиції провели в будівлі парламенту вже третю ніч поспіль. Фракції "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода", як і раніше, вимагають забезпечення персонального голосування.

 

Опозиційні фракції "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" далі блокують президію і трибуну в залі засідань Верховної Ради України, вимагаючи забезпечення персонального голосування всіх народних обранців.

Таким чином, представники опозиції провели в будівлі парламенту вже третю ніч поспіль.

Як раніше повідомлялося, на ранок призначено нараду голови парламенту Володимира Рибака з керівниками парламентських фракцій. Учасники наради будуть обговорювати ситуацію і шляхи виходу з парламентської кризи.

Нагадаємо, 5 лютого повинна була відкритися друга сесія Ради 7-го скликання, але представники опозиційних фракцій заблокували парламентську трибуну, вимагаючи негайно ввести в дію систему персонального голосування, щоб припинити "кнопкодавство" (голосування чужими картками).

У Партії регіонів запропонували укласти перемир'я і підписати меморандум про взаєморозуміння, проте в опозиції продовжують наполягати на введенні "сенсорної кнопки".

Спікер Рибак прогнозує, що нормальна робота парламенту буде відновлена 19 лютого. !zn

Читайте також:

Третій день "війни" в Раді: пошуки компромісу знову провалилися

ПР запропонувала опозиції голосувати в Раді по вівторкам і четвергам

Поки "Рада-3" не працює, Кличко запропонував голосувати руками