Опозиція провела 14-ту ніч у Раді: регіонали не прийшли

19 лютого 08:44

Депутати від трьох опозиційних фракцій провели ніч у Раді, побоюючись силового варіанту розблокування парламенту представниками провладної більшості.

 

Силового розблокування трибуни Верховної Ради України представниками провладної більшості в ніч на 19 лютого не відбулося. Депутати від опозиційних фракцій перебували у залі засідань, повідомляє народний депутат (позафракційний) Юрій Янко.

"Ранок у сесійній залі ВР. Регіонали не прийшли. Все спокійно", - написав Дерев'янко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. За його інформацією, на нічне чергування в парламенті залишалися депутати від всіх опозиційних фракцій - "УДАР", "Батьківщина" та "Свобода".

Відповідно до календарного плану роботи ВР 7-го скликання 19 лютого повинна початися пленарним тижнем роботи парламенту. Напередодні депутати від Партії регіонів заявляли, що планують цього дня зібратися в залі Верховної Ради, щоб відновити роботу.

Представники опозиційних сил, включаючи голову партії "УДАР" Віталія Кличка, висловлювали побоювання, що в ніч з 18 на 19 лютого можливе силове розблокування Ради. Тому на "нічне чергування" в парламенті залишилися представники всіх опозиційних фракцій.

Опозиційні депутати заявляли, що представники Партії регіонів зібралися в "Зоряному" і можуть спробувати силовий варіант розблокування парламенту.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що 5 лютого почався відлік 30-денного терміну бездіяльності Верховної Ради, після закінчення якого президент може прийняти рішення аж до розпуску нинішнього парламенту.

Нагадаємо, блокування Верховної Ради триває з 5 лютого. Опозиція не дала відкрити другу сесію ВР 7-го скликання, вимагаючи негайно ввести в дію систему персонального голосування, щоб припинити "кнопкодавство" (голосування чужими картками).

Представники парламентської більшості вважають, що опозиція провокує їх на силовий сценарій розблокування парламенту, проте поки вони цей варіант не розглядають. !zn

Читайте також:

Кличко покликав всю опозицію на захист Ради від регіоналів

Опозиція забарикадувалася в Раді в очікуванні регіоналів

Регіонали звинуватили опозицію в зриві асоціацію з ЄС за допомогою блокування Ради

Комуніст Калєтнік вважає персональне голосування річчю "ефемерною"