Опозиція продовжує третій день блокувати Раду

07 березня 14:38

Опозиційні депутати продовжують блокувати парламент у зв'язку з позбавленням мандата депутата від "Батьківщини" Сергія Власенка.

 

Депутати фракції "Батьківщина" в четвер зранку заблокували трибуну і президію парламенту України. Не більше 20 парламентаріїв розташувалися в президії і трибуні. При цьому біля трибуни стоять депутати-жінки, серед них - Людмила Денисова.

Напередодні депутати фракції "Батьківщина" вирішили, що в четвер заблокують президію і трибуну Верховної Ради на знак протесту проти позбавлення захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка депутатських повноважень.

Раніше повідомлялося про те, що 6 березня ВАСУ позбавила депутатських повноважень народного депутата Власенка. Таке рішення суд ухвалив, задовольнивши позов голови Верховної Ради Володимира Рибака про дострокове припинення депутатських повноважень Власенка.

Позов спікера парламенту в суд аргументувався суміщенням Власенком депутатських повноважень і адвокатської діяльності.

Власенко виступає захисником екс-прем'єра Юлії Тимошенко в низцікримінальних справ.

Раніше депутати з опозиційних фракцій блокували трибуну і президію парламенту протягом майже трьох тижнів - з 5 по 22 лютого, вимагаючи впровадити персональне голосування. Після розблокування провели 22 лютого одне пленарне засідання і пішли на перерву до 5 березня.

5 березня депутати опозиційних фракцій знову заблокували трибуну Верховної Ради, протестуючи проти позову до суду щодо позбавлення депутатських повноважень Власенка. !zn

Читайте також:

Євродепутат попередила, що санкції проти української влади не за горами

У "Батьківщині" впевнені, що влада по суті скасовує результати парламентських виборів

Вищий адмінсуд позбавив Власенка депутатських повноважень