Опозиція продовжує блокувати Раду

20 лютого 14:05

Трибуна і президія парламенту заблоковані представниками опозиції. Президію займають депутати від фракції "УДАР", трибуну - депутати від "Батьківщини" і "Свободи".

 

Народні депутати від опозиції продовжили блокувати трибуну і президію Верховної Ради. У залі розвішені плакати з вимогою забезпечення персонального голосування.

Лідери опозиційних фракцій "Батьківщини" Арсеній Яценюк, "Свободи" Олег Тягнибок і "УДАРу" Віталій Кличко проводять у Верховній Раді нараду з депутатами своїх фракцій. Від Партії регіонів і КПУ у сесійній залі поки знаходиться всього кілька депутатів.

Народний депутат від "Батьківщини" Олександр Турчинов заявив, що Партія регіонів знову намагається відступити від домовленостей щодо персонального голосування, заявив голова політради Об'єднаної опозиції. "Вони знову хочуть займатися шахрайством, знову шукають можливість протягувати закони голосами інших людей. "Регіонали" голосувати руками вже сьогодні вважають для себе неприйнятним, якимись іншими предметами голосувати теж не пропонують", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що якщо сьогодні буде досягнутий консенсус, то прийняти зміни до закону про регламент разом з підписом президента і всіма технічними процедурами можна протягом доби, але тільки якщо на це буде воля Партії регіонів".

"На даний момент знову йдуть переговори. Поки я не бачу конструктивізму з боку наших опонентів, адже вони відстоюють той формат голосування, який був дотепер, тільки прикриваючи це якимись красивими гаслами", - підкреслив Турчинов.

Разом з тим, він не зміг спрогнозувати, чи запрацює парламент на цьому тижні.

Нагадаємо, 19 лютого під час брифінгу у Верховній Раді голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що засідання Верховної Ради почнеться тільки з особистого голосування підняттям рук за зміни до регламенту Верховної Ради, які зроблять неможливим неперсональне голосування.

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради України 7-го скликання не відкрилася 5 лютого через те, що опозиція заблокувала трибуну і президію з вимогою ввести персональне голосування.

Депутати з фракції "УДАР" цілодобово чергують у залі пленарних засідань Верховної Ради з 5 лютого. У ніч на 19 лютого до них приєдналися і депутати двох інших опозиційних фракцій - "Батьківщини" і "Свободи". !zn

Читайте також:

Азаров звинуватив опозицію у перешкоджанні євроінтеграції України

Опозиція передала спікеру парламенту ультиматум про заборону кнопкодавства

Робота Верховної Ради розпочнеться з голосування підняттям рук