Опозиція пообіцяла розблокувати Раду наступного тижня

12 квiтня 11:24

Арсеній Яценюк має намір звернутися до Партії регіонів, щоб більшість підтримала альтернативні законопроекти опозиції з питань євроінтеграції.

 

Опозиція готова розблокувати роботу Верховної Ради на наступному пленарному тижні.

"Наші вимоги задоволені - чотири питання знаходяться на порядку, тому на наступному тижні ми будемо їх розглядати", - повідомив лідер фракції "Батьківщина" .

Він нагадав, що опозиція вимагала включити до порядку питання про вибори мера Києва, про скасування пенсійної реформи, про відставку уряду і декриміналізацію статей, за якими засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Що стосується законопроектів щодо євроінтеграції, то, за словами Яценюка, опозиції "довелося переписувати їх, тому що ті закони, які вніс уряд, на жаль, дуже далекі від високих стандартів ЄС".

Він повідомив, що опозиція підготувала 12 законопроектів, у тому числі ті, які ще не підготувала Партія регіонів (про антикорупційний комітет та антикорупційну люстрацію).

"У понеділок буду звертатися до Партії регіонів, щоб вони підтримали наші проекти, як альтернативні з питань європейської інтеграції. Ми можемо піти на те, щоб це був предмет спільної роботи, тому що це питання, яке має об'єднати країну", - зазначив Яценюк.

Він підкреслив, що якщо ці законопроекти будуть підтримані більшістю, тоді і опозиція буде підтримувати всі законопроекти, внесені урядом, які відповідають європейським стандартам.

Нагадаємо, 2 квітня опозиція у черговий раз заблокувала трибуну парламенту, вимагаючи призначення чергових виборів мера Києва і Київради.

4 квітня провладні депутати провели "альтернативне засідання" поза межами сесійної зали Верховної Ради, в будівлі комітетів на вулиці Банковій 6/8, на якому прийняли близько 20 законів. Опозиція розцінила ці збори як незаконні і закликала більшість повернутися в Раду. В той же час, 5 квітня, коли представники всіх партій зібралися в залі, опозиціонери продовжували блокаду. В результаті депутати розійшлися до 16 квітня. !zn

Читайте також:

Янукович про розпуск Ради: Ми не такі багаті, щоб проводити постійно вибори

Суд проти опозиціонерів за блокування Ради перенесли: позивач не прийшла

Якщо опозиція не розблокує Раду, регіонали будуть збиратися поза стінами парламенту

Яценюк розповів про плани Януковича захопити повну владу за допомогою референдуму