Яценюк пригрозив Януковичу радикальними діями у відповідь

05 квiтня 10:24

Опозиція попереджає про радикальні дії у відповідь на такі ж дії влади.

 

Лідер фракції "Батьківщина" попереджає про можливі радикальні дії в Україні з боку опозиції у відповідь на такі самі дії влади.

"Я скажу вам, що якщо Янукович йде за радикальним сценарієм, а він пішов, це сценарій виключно в його редакції - розколювати країну, розколювати парламент, розколювати опозицію, то ми точно так само підемо за радикальним сценарієм. Ми сьогодні про це чітко попереджаємо", - сказав Яценюк на брифінгу у п'ятницю, 5 квітня.

"Вони провокують у країні жорсткі радикальні дії, як всередині парламенту, так і поза парламентом", - зазначив він.

Яценюк також сказав, що акція "Вставай, Україно!" була першим запобіжником, аби "не дати їм можливості захопити владу в країні".

У свою чергу лідер фракції свобода Олег Тягнибок нагадав, що опозиція в суботу, 6 квітня продовжить проведення акції протесту "Вставай, Україно!", а в неділю, 7 квітня запрошує українців на акцію у Києві.

"Ми запрошуємо киян і гостей столиці на акцію протесту у неділю... наступного тижня наша акція залишається без змін: у вівторок - Луцьк, у середу - Рівне, у п'ятницю - Харків, у суботу - Полтава, в неділю - Чернігів", - повідомив Тягнибок.

Він нагадав, що у суботу, 6 квітня, пройде акція протесту в Житомирі.

Раніше планувалося, що акція протесту в суботу пройде у столиці.

Як повідомлялося, у четвер депутати більшості провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради, оскільки сесійну залу парламенту на вул.Грушевського було заблоковано опозиціонерами. Під час засідання депутати прийняли понад 20 законів.

Нагадаємо також, що опозиція 14 березня почала двомісячну акцію "Вставай, Україно!", однією з цілей якої є відставка президента України Віктора Януковича. Планувалося, що завершиться акція 18 травня у Києві. !zn

Читайте також:

Опозиція вимагає переголосувати закони, прийняті поза парламентом

Партія регіонів розраховує вирішити конфлікт у Раді без втручання Януковича

Якщо опозиція не розблокує Раду, регіонали будуть збиратися поза стінами парламенту

Регіонали пішли з Ради "міркувати над новим планом"