Опозиція погрожує акціями непокори у разі непризначення виборів мера Києва на 2 червня

22 березня 07:54

Опозиція закликала киян 2 квітня вийти під Верховну Раду, щоб захистити своє право обирати місцеву владу, а в разі непризначення виборів погрожує акціями масової непокори.

 

У Києві розпочнеться акція масової непокори у випадку, якщо вибори мера міста і депутатів міської ради не відбудуться 2 червня, як того вимагають опозиціонери. Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Ар'єв.

Якщо голосування відтермінують, кияни, за його словами, "не будуть платити діючій владі". Зокрема, це торкнеться плати за паркування, проїзд у транспорті та комунальні послуги. "Я сам народився тут і виріс, тому знаю, про що говорю", - підкреслив депутат.

У свою чергу народний депутат від ВО "Батьківщина" Юрій Одарченко в ефірі "5 каналу" заявив, що опозиція закликає киян 2 квітня вийти під Верховну Раду, щоб захистити своє право обирати місцеву владу.

"Батьківщина" закликає киян для того, щоб змусити Партію регіонів проголосувати за призначення виборів у столиці на 2 червня", - сказав Одарченко.

"Якщо мова йде - позачергові чи чергові вибори, то я впевнений, що потрібно було проголосувати постанову, призначити вибори, а потім змінити їхній статус. Це абсолютно логічно, якщо зміна ця доцільна. Ми погодилися на друге читання, адже цілком зрозуміло, що у нас не було більшості призначити ці вибори на друге червня, і ми хочемо до другого квітня, партія "Батьківщина", зібрати людей, закликати їх під Верховну Раду для того, щоб вулиця підтиснула Партію регіонів своєю позицією", - цитує депутата прес-служба "5 каналу".

Як повідомлялося, в четвер Верховна Рада прийняла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 року виборів мера Києва і депутатів Київради. Постанову планується підготувати до другого читання за два тижні.

Крім того, 19 березня у КСУ надійшло подання 48 народних депутатів від Партії регіонів щодо тлумачення низки положень Конституції і закону про місцеві вибори, що стосується місцевих виборів у Києві.

Як заявив регіонал Вадим Колесніченко, якщо призначити вибори у Києві на 2 червня (як того вимагає опозиція), їх можуть визнати незаконними.

Опозиція оголосить про свого кандидата на посаду мера Києва одразу ж після призначення дати виборів. !zn

Читайте також:

Опозиція вірить, що вибори в Києві відбудуться в 2013 році

Опозиція назве свого кандидата на пост мера Києва після остаточного призначення дати виборів

Опозиція після виборів мера Києва буде домагатися відставки Попова

Конституційний суд поки не відкрив провадження про законність київських виборів