Опозиція побоюється конституційного перевороту в Україні

04 квiтня 10:35

Опозиція готова до будь-яких сценаріїв, "у тому числі як до президентських виборів, так і парламентських".

 

Лідер фракції "Батьківщина" заявляє, що будь-яке рішення, прийняте поза стінами Верховної Ради, буде розцінюватися як спроба конституційного перевороту.

"Будь-яке рішення, прийняте поза стінами парламенту, буде розцінюватися як спроба конституційного перевороту",- заявив Яценюк журналістам у четвер, 4 квітня у Верховній Раді.

Яценюк зазначив, що опозиція готова до будь-яких сценаріїв, "у тому числі як до президентських виборів, так і парламентських".

Він ще раз підкреслив, що будь-яке рішення, прийняте поза парламентською залою, не буде легітимним.

Як повідомлялося, 2 квітня влада і опозиція провалили голосування з виборів у Києві. Вибори підтримали лише 209 депутатів. Після голосування опозиція заблокувала парламент.

3 квітня лідер фракції "Батьківщина" озвучив умови для розблокування Ради. "У нас три вимоги. Перша - призначення виборів Києві, друга - скасування пенсійної реформи, третя - відставка Кабінету міністрів", - сказав Яценюк.

Депутати більшості 4 квітня проведуть збори за участю голови Ради Володимира Рибака, на яких можуть розглянути питання розпуску нинішнього складу парламенту. !zn

Читайте також:

Депутати більшості обговорять питання розпуску Ради

Сайт Верховної Ради оприлюднив заклик 241 депутата до конструктивної роботи

Опозиція розблокувала Раду для слухань щодо оздоровлення дітей

Переговори про розблокування Ради завершилися безрезультатно