Опозиція оскаржить у суді закони, прийняті "кнопкодавами"

11 лютого 14:11

Опозиція має намір домагатися в суді визнання неконституційними законів, які були прийняті з порушеннями під час голосування.

 

Об'єднана опозиція "Батьківщина" звернеться в Конституційний суд України з метою визнати неконституційними низку законів, ухвалених Верховною Радою нинішнього і минулого скликання. Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат від фракції "Батьківщина" Леся Оробець.

"Причина - "голосування" за них депутатами, що відсутні в залі, тобто "кнопкодавство". Мене особливо тішить те, що серед цього переліку закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з питань державних закупівель" від 4 липня, який вивів у тінь 250 млрд. грн. закупівель державними підприємствами", - написала вона.

Нагадаємо, 4 липня Верховна Рада картками 241 депутата з правлячої більшості дала дозвіл на гігантський розпил бюджету, прийнявши в другому читанні і в цілому вищезазначений законопроект №9634.

Головний сенс змін полягає у виведенні з-під дії закону про держзакупівлі всіх підприємств, а саме: держпідприємств, комунальних підприємств, казенних підприємств, господарських товариств з держчасткою понад 50%. Виняток - монополісти і закупівлі, що проводяться за бюджетні гроші (хоча довести, що на закупівлю витрачалися конкретні бюджетні гроші, найчастіше практично неможливо). !zn

Читайте також:

Яценюк оголосив про готовність до парламентської бійки з регіоналами

Опозиція запропонувала змінити порядок формування прожиткового мінімуму

В офіс чоловіка Лесі Оробець увірвалися невідомі в масках