Опозиція оголосила про створення революційних комітетів на Львівщині

25 березня 18:43

У рамках акції "Вставай, Україно!" народні депутати від опозиції сформують ревкоми для координаційної діяльності.

 

Опозиція починає створювати в Львівській області революційні комітети, які будуть координувати дії в рамках проведення акції "Вставай, Україно!".

Ревкоми будуть створені на базі Львівської обласної ради і місцевих рад області, повідомили на прес-конференції у Львові голова обласної організації во "Свобода", народний депутат Ірина Сех, представник ВО "Батьківщина" Степан Кубів і представник "УДАРу" Ярослав Гинка.

За їх словами, до складу ревкомов увійдуть депутати місцевих рад від опозиційних політичних сил, народні депутати, які представляють Львівщину в парламенті, громадські активісти, передає прес-служба "Свободи".

Як зазначила Ірина Сех, програма-максимум для опозиції - це дострокові вибори парламенту і президента, програма-мінімум - це розбудити протестні настрої і мобілізувати суспільство.

"Якщо 18 травня ми не станемо, не вийдемо на вулиці і не продемонструємо владі, що ми сильні, єдині, потужні та непереможні, то нас знищать поодинці", - зазначила Сех.

Вона додала, що створення аналогічних ревкомів буде ініціюватися по всій країні.

Нагадаємо, на 29 березня запланована акція протесту "Вставай, Україно!" в Тернополі. Як очікується, вона стане найбільшою серед вже проведених у Вінниці, Ужгороді та Львові. Опозиція розраховує вивести на вулиці Тернополя до 20 тисяч осіб.

28 березня акція "Вставай, Україно!" пройде в Івано-Франківську, 30 березня - в Чернівцях. Протягом квітня пройдуть мітинги і в інших обласних центрах України.

Кульмінація акції - марш протесту - повинен пройти в Києві в День Європи 18 травня. !zn

Читайте також:

Кличко має намір приєднатися до акцій "Вставай, Україно!"

У ПР вважають акцію "Вставай, Україно!" передвиборною кампанією Яценюка

Опозиція погрожує акціями непокори в разі непризначення виборів мера Києва на 2 червня

У Партії регіонів не бояться оголошеної опозицією акції протесту