Опозиція не обговорювала кандидатуру Порошенка на посаду мера Києва

12 лютого 17:55

Анатолій Гриценко нагадав, що ще три місяці тому Петро Порошенко працював у команді президента. А найбільш вірогідним опозиційним кандидатом є Віталій Кличко.

 

Кандидатура народного депутата Петра Порошенка на посаду мера Києва у рамках Об'єднаної опозиції не обговорювалася. Про це на своїй сторінці на Facebook написав народний депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко.

"Одразу скажу, що ніяких обговорень кандидатури Порошенка в рамках Об'єднаної опозиції "Батьківщини" не було. Ні на раді ПРО, ні на політраді фракції, ні на засіданні фракції. Не виключаю, більш того - чув від депутатів, нібито кандидатура Порошенко обговорюється, в закритому режимі, з керівниками фракцій "Батьківщини", "Удару" і "Свободи". Чи є вже якісь домовленості і які саме, мені про це невідомо", - пише Анатолій Гриценко.

Водночас, Гриценко не виключає, що Порошенко може стати єдиним кандидатом від опозиції, проте нагадав, що "три місяці тому Петро Олексійович був у команді Януковича - працював міністром в його уряді. Після обрання депутатом я не чув від Порошенко заяви про те, що він тепер - в опозиції до Януковича та його політики".

"Зрештою, при визначенні єдиного кандидата від опозиції на посаду мера Києва безумовний пріоритет - у Віталія Кличка. Сьогодні він має найвищий рейтинг в Києві і найбільші шанси на перемогу, тому опозиція має підтримати Кличка. Розглядати інших кандидатів опозиції доведеться лише тоді, коли він прийме рішення не брати участь у виборах мера столиці", - додав він.

Як відомо, зараз опозиційні партії обговорюють питання висунення єдиного кандидата на майбутніх виборах Київського міського голови. Не виключено, що це буде лідер "Удару" Віталій Кличко, але він поки не дає остаточної відповіді. Тим часом поборотися за крісло готові народні депутати Анатолій Гриценко, Олександр Бригинець, Микола Катеринчук.

Коли саме відбудуться вибори, поки невідомо. "УДАР" виступив з ініціативою призначити їх на 3 червня, відповідний законопроект зареєстровано у парламенті.

Нагадаємо, крісло київського мера пустує з 12 липня 2012 року, коли Київрада достроково припинила повноваження Леоніда Черновецького, який написав заяву про відставку. !zn

Читайте також:

Порошенко високо оцінив свої шанси стати мером Києва

Гриценко готовий балотуватися в мери Києва, якщо Кличко відмовиться

Регіонали мають намір провести вибори в Києві в середині літа

Кличко не виключає своєї участі у виборах мера Києва