Опозиція назбирала голоси для проведення позачергової сесії Ради

22 сiчня 12:36

Опозиційні сили зібрали 150 голосів для проведення позачергової сесії, яка запланована на 30 січня.

 

Опозиція має голоси для проведення позачергової сесії парламенту, і вона відбудеться 30 січня, про це заявив сьогодні на брифінгу лідер Об'єднаної опозиції "Батьківщина" .

"Щодо дати проведення позачергового засідання ВР, то, за законом про регламент Верховної Ради України, голова парламенту має 7 днів на скликання відповідної позачергової сесії. Оскільки нам сьогодні видали підписні листи, то, я думаю, що до кінця сьогоднішнього - завтрашнього дня ми передамо ці підписи, і все буде залежати від голови парламенту", - сказав він.

Він підкреслив, що якщо керівництво парламенту буде і надалі зволікати зі скликанням позачергової сесії, то опозиція буде "допомагати їм скликати сесію якомогашвидше". "Орієнтовна дата була 29, але в зв'язку із затримкою видачі підписних листів її вже перенесено на 30", - підкреслив політик.

За його словами, опозиційні сили мають 150 голосів для проведення позачергової сесії. "Порядок денний ми вже оприлюднили, порядок денний складено за пропозиціями всіх опозиційних фракцій. У цей порядок денний включено питання як створення тимчасових слідчих комісій щодо політичних переслідувань, так і заслуховування інформації не тільки генерального прокурора, але і міністра внутрішніх справ і голови Служби безпеки. Сьогодні весь правоохоронний блок став машиною з політичних знущань, і з політичних переслідувань. І перша - Юлія Тимошенко, хто потрапила під цей каток", - підкреслив він.

Нагадаємо, 21 січня голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк направив голові Верховної Ради Володимиру Рибаку лист, в якому опозиція вимагає проведення 29 січня позачергової сесії Верховної Ради України для створення ТСК з розслідування порушень Конституції при утриманні Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, розгляду питань про політичну відповідальність голів СБУ та МВС за участь правоохоронних органів у політичних переслідуваннях і про відставку генерального прокурора. !zn

Читайте також:

Комуністи не бажають переривати відпустку заради Тимошенко

Через Тимошенко депутатам доведеться достроково припинити канікули

Регіонали запевняють, що і самі не проти обговорити питання Тимошенко на позачерговій сесії

Рада пішла на канікули до 5 лютого