Опозиція на саміті Україна-ЄС підніме питання про лікування Тимошенко за кордоном

22 лютого 11:14

Опозиція вважає, що є всі юридичні підстави для вивезення екс-прем'єра Тимошенко на лікування до Німеччини і це питання вони мають намір підняти на саміті Україна-ЄС.

 

Питання про вивезення екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини буде підніматися під час саміту Україна-ЄС, який заплановано на 25 лютого. Про це журналістам у кулуарах парламенту сказав лідер фракції "Батьківщина" .

"На саміті буде підніматися ряд питань, у тому числі й проблемних. І одне з питань - це вибіркове правосуддя. Вибіркове правосуддя - це красива дипломатична мова, а для того, щоб пояснити, що це значить, це питання щодо Тимошенко і Луценка. Звичайно, це питання буде розглядатися", - сказав Яценюк, додавши, що ніякого прогресу поки не спостерігається в цьому питанні.

При цьому він переконаний, що юридичні підстави для вивезення Тимошенко на лікування є "і Янукович повинен був прийняти відповідне рішення ще рік тому".

Лікарі клініки "Шаріте", які керують процесом реабілітації Юлії Тимошенко, так і не прибули до своєї пацієнтки, хоча раніше про їхній приїзд заявляв захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Раніше харківські працівники медичної спільноти висловили стурбованість адже рекомендації німецьких фахівців, які керують процесом реабілітації, практично вичерпали себе, а тому вони звернулися до іноземних фахівців прибути в Україну, а також висловили надію, що до реабілітації Тимошенко допустять вітчизняних фахівців.

Екс-прем'єра Юлію Тимошенко перевели з колонії в лікарню 9 травня 2012 року. Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте".

Печерський райсуд Києва в жовтні 2011 року засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

У грудні минулого року Тимошенко відправили відбувати покарання у Качанівську колонію під Харковом. Однак у зв'язку з погіршенням стану здоров'я з травня місяця вона перебуває в лікарні "Укрзалізниці" у Харкові.

Процесом її реабілітації займалися лікарі клініки "Шаріте", у тому числі Лутц Хармс, які спеціально приїжджали для цього в Україну. Німецькі медики неодноразово закликали відправити Тимошенко на лікування до Німеччини, проте українське законодавство не передбачає можливість лікування ув'язненого за кордоном
. !zn

Читайте також:

Українські медики заявили, що Тимошенко закінчує курс лікування

Німецький лікар з клініки "Шаріте" не вважає Тимошенко важко хворою

ДПтС у відповідь оприлюднила ВІДЕО, як Тимошенко в інвалідному візку "підборами намагається вибити двері" в лікарні