Опозиція на мітингу в Житомирі нарахувала 10 тис. людей, міліція - всього 2 тис.

06 квiтня 15:00

Дані правоохоронців і опозиції про кількість учасників акції "Вставай, Україно!" різняться в п'ять разів.

 

У Житомирі у суботу, 6 квітня, проходить акція протесту опозиції "Вставай, Україно!" за участю лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка і лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока.

Як повідомили ВО "Батьківщина" та "Свобода" на своїх сайтах, мітинг зібрав 10 тис. осіб, серед яких жителі всіх районів Житомирської області. Наголошується, що до приїзду лідерів опозиції площа Перемоги була переповнена.

На початку колони активісти розгорнули величезний національний прапор. Люди тримали національні і партійні прапори, плакати "Україні волю! Юлі Волю!", "Свободу Юлі!", "За достойну пенсію!", "За справедливу зарплату!", "За Батьківщину!", "Банду геть!".

У той же час, на сайті МВС України повідомляється, що хоча організатори і заявили про 10 тис. учасників, всього станом на 12:45 на акції присутні 2 тис. людей.

Порушень громадського порядку не зафіксовано. До забезпечення правопорядку під час акції опозиції залучено 50 правоохоронців. Для проведення ходи ДАІ частково обмежила рух у центрі міста.

Нагадаємо, раніше опозиція хотіла скасувати акцію в Житомирі заради того, щоб провести мітинг у Києві за вибори. Проте пізніше вирішила планів не міняти і перенесла протести в столиці на неділю, 7 квітня. !zn

Читайте також:

Яценюк розповів про плани Януковича захопити повну владу за допомогою референдуму

Опозиція погрожує Януковичу відповідними радикальними діями

"Вставай, Україно!" у Тернополі відбулася в негоду і без Кличка