Опозиція може заблокувати Раду через Власенка

04 березня 13:40

Опозиція проведе нараду, на якій визначиться, чи блокуватиме роботу парламенту у вівторок. Приводом можливого блокування служить відмова спікера Рибака відкликати свій позов щодо депутата Власенка.

 

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак відмовився відкликати свій позов ВАСУ про припинення депутатських повноважень Сергія Власенка, заявив лідер парламентської фракції "Батьківщина" .

"Володимир Рибак відмовився відкликати свій позов", - сказав Яценюк під час наради у спікера парламенту в понеділок, 4 березня у Києві.

Він зазначив, що "Рибак робить все, щоб зірвати роботу парламенту".

Також лідер фракції "Батьківщина" заявив, що опозиція проведе нараду, на якій визначиться, чи блокуватиме роботу парламенту у вівторок, 5 березня.

Нагадаємо, раніше 4 березня регламентний комітет Ради повторно ухвалив рішення про звернення до суду з проханням позбавити Власенка депутатського мандата.

В опозиції таке рішення назвали сфальсифікованим. "Те, що відбувалося сьогодні о 8 ранку під час засідання регламентного комітету - це безглузда спроба легітимізувати незаконні рішення, на підставі яких намагаються позбавити депутата Власенка депутатських повноважень", - сказав перший заступник голови регламентного комітету, депутат від "Батьківщини" Андрій Пишний.

У Партії регіонів запевняють, що дане рішення законне. "Сьогодні вранці перед засіданням погоджувальної ради ми спеціально, знаючи, що такі речі будуть робитися, зібрали засідання регламентного комітету на запрошення керівника регламентного комітету. Я був здивований, що на нього наші з'їхалися всі наші депутати, а представників опозиції не було. На засіданні цього комітету сьогодні ще раз підтверджено рішення, яке прийнято 27 лютого", - сказав Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Він нагадав, що учасники засідання регламентного комітету 27 лютого поставили під рішенням про позбавлення Власенка депутатських повноважень свої підписи.

"9 осіб з 17 поставили свої підписи", відзначив лідер фракції.

Нагадаємо, 5 березня Вищий адмінсуд має розглянути справу про позбавлення Власенка депутатського мандата. Позов був поданий спікером Верховної Ради Володимиром Рибаком на підставі рішення регламентного комітету, оскільки Власенко поєднує адвокатську діяльність з депутатською.

Разом з тим, 22 лютого Власенко повідомив, що подав заяву в Раду адвокатів України про скасування його адвокатського свідоцтва, щоб не було підстав для будь-яких політичних інсинуацій. !zn

Читайте також:

Голова регламентного комітету ВР спростував заяви бютівців про свою відставку

Регламентний комітет Ради "продавив" питання про позбавлення Власенка мандата

Регіонали терміново збирають "живі" підписи проти Власенка, - "Батьківщина"

У Раді знайшли 37 регіоналів-сумісників, яких можна позбавити мандата