Опозиція може розблокувати парламент заради виборів у Києві

13 березня 07:50

Представники опозиції можуть розблокувати парламент для призначення виборів до Київради і мера столиці.

 

Народний депутат з фракції "Батьківщина" Олександр Бригинець вважає, що опозиція може розблокувати Верховну Раду для призначення виборів до Київради і мера столиці. Про це повідомили у прес-службі політика.

"Я не виключаю такого випадку, але за умови певних гарантій з боку провладної більшості. Якщо відбудеться короткочасне розблокування парламенту, то тільки за умови ведення засідання віце-спікером від опозиції Русланом Кошулинським. Інакше - я проти розблокування Верховної Ради України", - заявив Бригинець.

- Рибак допустив розпуск парламенту Януковичем, але сподівається відновлення роботи Ради 19 березня

Бригинець зазначив, що оскільки блокування парламенту має політичний характер, то і розблокування також може мати політичний характер, коли йдеться про певні речі, пов'язані з дотриманням закону і дотриманням прав київської громади провести вибори Київради та київського міського голови. "Таким чином, повинна бути досягнута домовленість про те, що це короткочасне розблокування, яке проводиться в інтересах київської громади, не завдасть шкоди всій Україні і не стане інструментом знищення парламентаризму. На жаль, таким інструментом знищення парламентаризму є спікер Верховної Ради Володимир Рибак. Тому вести це компромісне засідання він не має", - резюмував опозиціонер.

Раніше опозиція заявляла, що може тимчасово розблокувати парламент заради прийняття важливих законів щодо підписання Угоди про асоціацію, а також для звіту президента України Віктора Януковича.

Нагадаємо, парламентська опозиція блокує трибуну Верховної Ради з 5 березня у зв'язку з позбавленням мандата народного депутата захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка. !zn

Читайте також:

Опозиція готова розблоковувати парламент заради Угоди про асоціацію

Опозиція готова розблоковувати парламент заради Януковича

Регіонали нагадали опозиції про право Януковича розпустити Раду