Опозиція може розблоковувати Раду, якщо буде обговорюватися важливий законопроект

06 лютого 10:37

Опозиційні депутати готові в будь-яку хвилину розблокувати парламент, якщо виникне необхідність прийняти якийсь важливий законопроект. За словами депутата від "Батьківщини" Андрія Парубія, в даний момент у Раді більшість законопроектів є відверто лобістськими, за які не варто голосувати.

 

Депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Парубій в ефірі "5 каналу" заявив, що опозиція готова розблокувати парламент для прийняття заяви про євроінтеграцію.

"Ми (опозиція), насправді, готові в будь-яку хвилину розблокувати і за будь-який важливий закон проголосувати в Раді", - відповів Парубій на питання про готовність опозиції проголосувати за ухвалення проекту постанови про заяву Ради щодо євроінтеграції.

При цьому він відзначив, що більшість законопроектів, зареєстрованих у парламенті, є відверто лобістськими і не мають гострої необхідності бути проголосованими.

На даний момент депутати від опозиції продовжують блокувати трибуну Верховної Ради і її президію. У президії Ради знаходяться 10 представників від "УДАРу" і двоє депутатів від "Батьківщини". Входи у президію, через які заходять спікер Володимир Рибак і віце-спікер Руслан Кошулинський, і надалі заблоковані.

У сесійній залі перебувають кілька десятків представників опозиції. Вони обговорюють документи, переглядають інформацію на планшеті.

Очікується, що сьогодні лідери фракції продовжать переговори щодо умов розблокування трибуни Ради.

Як повідомлялося, представники опозиції у вівторок вранці заблокували президію і трибуну у залі засідань парламенту. Вони вимагали ввести персональне голосування. Провладні депутати покинули залу, повідомивши, що готові повернутися, як тільки опозиція досягне якогось консенсусу зі спікером Ради щодо персонального голосування. Голова Ради Володимир Рибак заявив, що силового розблокування парламенту не буде. !zn

Читайте також:

Опозиція готова продовжувати блокаду Ради і дати відсіч регіоналам

Регіонали пообіцяли, що більше не будуть бити опозицію

Близько 15 депутатів "УДАРу" провели ніч у сесійній залі

Рибак сподівається знайти розуміння з опозицією в середу і почати працювати в четвер