Опозиція має намір 19 березня визначитися з датою виборів мера Києва

18 березня 12:26

Представники опозиції планують 19 березня проголосувати за постанову про призначення виборів до Київради і київського міського голови.

 

Лідер фракції "Батьківщина" заявляє, що 19 березня парламент повинен оголосити дату виборів до Київради і київського міського голови.

"19 березня ми повинні проголосувати за постанову про оголошення у конституційні терміни виборів мера Києва і Київської міської ради", - заявив Яценюк.

Він пояснив, що конституційний термін - це 2 червня 2013 року, як це пропонує фракція "УДАР" нагадавши, що 27 травня закінчуються повноваження Київради.

Раніше повідомлялося про те, що депутат від "УДАРу" Павло Розенко заявив, що опозиціонери вже домовилися про єдиного кандидата у мери Києва, але його ім'я стане відомим, коли оголосять вибори.

Як повідомлялося, Леонід Черновецький 1 червня 2012 року написав заяву про відставку з посади мера столиці. 12 липня Київська міська рада 110 голосами прийняла до відома факт дострокового припинення повноважень мера міста Черновецького на підставі його особистої заяви.

Згідно з рішенням Київради, секретар Київради Галина Герега тимчасово здійснює повноваження київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Черновецького на цій посаді.

19 липня 2012 року Герега звернулася до Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці. 3 січня 2013 року спікер Рибак висловився за проведення одночасно виборів мера Києва і депутатів Київради. Пізніше він заявив, що парламент розгляне питання про проведення виборів у Києві на другій сесії.

21 лютого народні депутати від "Батьківщини" і "Свободи", обрані за одномандатними округами Києва, підписали спільну заяву із закликом до лідера "УДАРу" Віталія Кличка визначитися до 1 березня з рішенням про балотування в мери столиці. !zn

Читайте також:

Рибак попросив депутатів цього тижня призначити дату виборів мера Києва

"Батьківщина" вимагає від Кличка визначитися з мерством до кінця тижня

Опозиція визначилася з єдиним кандидатом на посаду київського мера