Опозиція готова пробачити Рибака, якщо він повернеться до них у Раду

04 квiтня 14:00

Представники опозиції просять спікера Володимира Рибака, який пішов разом з регіоналами на Банкову, повернутися в сесійну залу для проведення засідання.

 

Опозиція вимагає від спікера Володимира Рибака повернутися в сесійну залу і проводити засідання. Про це заявив з трибуни парламенту лідер "Батьківщини" .

"Ми знаходимося в єдиному легітимному приміщенні для проведення засідань Верховної Ради. Ми вимагаємо від Рибака повернутися сюди і вести засідання", - сказав він.

Депутат також додав, що у четвер на засіданні комітетів опозиція знову буде просити їх підтримати відставку уряду Азарова. "Дехто сьогодні помилився приміщенням і пішов на Банкову, але ми їм пробачимо", - заявив Яценюк.

Перед Яценюком виступила депутат "Батьківщини" Олександра Кужель, яка закликала до створення тимчасової слідчої комісії щодо порушення прав людини. За її словами, ця комісія повинна розслідувати інциденти з побиттям народних депутатів і простих громадян.

Після виступу віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський оголосив закритими збори депутатів. Більшість народних обранців залишаються в сесійній залі.

Раніше повідомлялося про те, що у Верховній Раді України опозиція і позафракційні депутати провели своє засідання, у той час як представники парламентської більшості на своїй нараді в четвер вирішили проводити засідання Ради на вулиці Банковій, де знаходяться парламентські комітети.

Нагадаємо, 2 квітня влада і опозиція провалили голосування з виборів у Києві. Вибори підтримали лише 209 депутатів. Після голосування опозиція заблокувала парламент.

3 квітня лідер фракції "Батьківщина" Яценюк озвучив умови для розблокування Ради. "У нас три вимоги. Перша - призначення виборів Києві, друга - скасування пенсійної реформи, третя - відставка Кабінету міністрів", - сказав Яценюк. !zn

Читайте також:

Опозиція закликала українців до Києва на акцію протесту і вимагає справу за фактом захоплення влади

Парламентська більшість вирішив приймати закони за межами Ради

Опозиція побоюється конституційного перевороту в Україні