Опозиція докладе всіх зусиль для того, щоб відправити Тимошенко за кордон

31 сiчня 11:28

Опозиційні депутати мають намір домагатися надання екс-прем'єру Юлії Тимошенко медичних послуг за межами України. За словами лідера фракції Арсенія Яценюка, досягти цього буде непросто.

 

Опозиція має намір домогтися переведення на лікування за кордон екс-прем'єра Юлії Тимошенко, яка проходить курс лікування у харківській ЦКЛ №5. "Думаю, що одним з перших завдань (опозиції - ред.) - щоб Тимошенко отримала медичну допомогу в належній і гідній клініці за межами України", - заявив на засіданні опозиційних фракцій парламенту Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що мова йде "про фізичне виживання Юлії Тимошенко", як і екс-глави МВС України Юрія Луценка. Лідер фракції зазначив, що домогтися цього непросто, проте висловив сподівання, що спільними зусиллями опозиційні фракції "досягнуть справедливості".

Нагадаємо, Тимошенко з 2011 року відбуває семирічний термін у колонії Харкова за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з Росією в 2009 році, більше року вона знаходиться на лікуванні у харківській лікарні. 8 січня 2013 року екс-прем'єр почала акцію громадянської непокори, протестуючи проти постійного відеоспостереження в її палаті, в яку вона відмовляється повертатися.

Раніше Європейський суд з прав людини виніс розпорядження, згідно з яким Україна зобов'язана проводити лікування екс-прем'єра у стаціонарі спеціалізованого медичного закладу.

У Пенітенціарній службі України заявляли, що екс-прем'єр категорично відмовилася від запропонованої лікарями програми подальшого лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні у Німеччині. Проте пізніше це спростував адвокат Тимошенко Сергій Власенко, назвавши "відвертою брехнею і провокацією".

6 березня 2011 року берлінські лікарі Макс Карл Айнгойпль і Норберт Хаас передали свої висновки з приводу стану здоров'я Тимошенко українським лікарям, представникам уряду і суду. Також представники "Шаріте" заявили, що українські та німецькі медики "прийшли до спільної думки" щодо діагнозу колишнього прем'єр-міністра. Діагноз Тимошенко медики не розголошують, посилаючись на лікарську таємницю. Після візиту іноземних лікарів дочка політика Євгенія заявила, що у матері "грижа міжхребцевого диска". !zn

Читайте також:

У Партії регіонів не розуміють, чому медики цілий рік не можуть поставити Тимошенко на ноги

Для лікування спини лікарі прописали Тимошенко підбори

"Батьківщина" вимагає винести питання звільнення Тимошенко на референдум

Тимошенко відновила лікувальні процедури