Опозиціонери зберуться в Раді у четвер, щоб висловити Рибаку свою недовіру

30 сiчня 13:07

На зборах опозиційних депутатів у четвер може бути висловлено недовіру голові Ради.

 

Об'єднана опозиція "Батьківщина" у четвер, 31 січня скликає збори опозиційних народних депутатів у Верховній Раді, заявив перший заступник лідера партії Олександр Турчинов.

"Завтра ми скликаємо збори опозиційних народних депутатів о 10:00 у Верховній Раді", - заявив Турчинов на прес-конференції у середу, 30 січня в Києві.

За його словами, на зборах опозиційних депутатів у четвер може бути висловлено недовіру голові Ради Володимиру Рибаку.

"Я прогнозую, що будуть прийняті рішення і про прийняття спільної заяви, і про висловлення недовіри голові Верховної Ради, і про повернення роботи Верховної Ради в конституційну площину", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше опозиція заявила, що зібрала 158 підписів за проведення позачергової сесії, на якій хотіла розглянути питання про відставку генпрокурора Віктора Пшонки і створити слідчу комісію щодо ситуації навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-міністра МВС Юрія Луценка.

У свою чергу спікер Рибак наполягає на тому, що підстав для скликання позачергової сесії немає, посилаючись на інформацію про те, що 11 депутатів-підписантів перебували за межами України.

Зазначимо, що раніше 30 січня фракція партії "УДАР" у Верховній Раді подала письмове звернення у парламент про ініціацію питання про відкликання Рибака з посади спікера. !zn

Читайте також:

"УДАР" вимагає від Рибака подати у відставку

Опозиція не змогла домогтися від Рибака скликання позачергової сесії

В опозиції є план на випадок, якщо Рибак не оголосить про позачергову сесію Ради

Один депутат обходиться бюджету у 2039 гривень на день

Опозиція звинуватила керівництво парламенту в саботажі скликання позачергової сесії