Опозиціонери вирішили відмовитися від зарплати за час бездіяльності Ради

15 лютого 15:36

В опозиції впевнені, що за час блокування роботи парламенту вдалося заощадити багато грошей: регіоналам "не вдалося провести десяток законів, якими б вони вкрали ще десяток державних об'єктів, всі державні порти, "Енергоатом", доприватизували "Укрзалізницю".

 

Народні депутати опозиційних фракцій не одержують заробітну плату за дні бездіяльності парламенту.

"Згідно з законом про регламент, заробітна плата нараховується в тому випадку, якщо парламент працює, про що ставиться особистий підпис у журналі реєстрації. Ми за час блокування роботи в парламенті не будемо брати заробітну плату", - сказав лідер фракції "Батьківщина" на брифінгу у п'ятницю, 15 лютого.

Він підкреслив, що за час блокування роботи парламенту Партії регіонів вдалося заощадити багато грошей.

"Через те, що парламент заблокований, їм не вдалося провести десяток законів, якими б вони вкрали ще десяток державних об'єктів, всі державні порти, "Енергоатом", доприватизували "Укрзалізницю" і не проголосували свої лобістські закони щодо внесення змін до закону про державний бюджет для того, щоб ще кілька мільярдів вкрасти з кишень платників податків", - заявив Яценюк.

- Переговори про розблокування Ради знову провалилися

У свою чергу, віце-прем'єр-спікер парламенту Руслан Кошулинський (обраний в парламент за списками партії "Свобода") повідомив, що всі депутати його фракції будуть перераховувати 10% від заробітної плати в благодійний фонд з надання допомоги нужденним дітям.

При цьому лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко розкритикував заяви депутатів фракції Партії регіонів про те, що вони свої кошти за дні, коли парламент не працював, перерахують у благодійні фонди допомоги дітям.

"Це ганебна політика. І те, що люди, коли не працюють, прикриваються благодійністю, прикриваються дітьми - тобто всі свої дії вони роблять для того, щоб дітям жити стало краще. Насправді, це не так", - сказав він.

Кличко зазначив, що кожен депутат повинен працювати щиро і відверто і приходити на роботу, виконувати свої обов'язки, і це буде правильно, "а не так: прикривати те, що ми не прийшли на роботу тим, що ми свої гроші перерахуємо дітям і всі говорять, які хороші хлопці, дивіться, як вони допомагають суспільству".

Раніше народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва заявила, що депутати цієї фракції перерахують свої зарплати за час блокування парламенту в дитячі будинки.

Крім того, голова Верховної Ради Володимир Рибак висловив намір перерахувати свою заробітну плату за період вимушеної бездіяльності парламенту на будівництво притулку для літніх людей, яким опікується Православне сестринство святої Іуліанії Ольшанської. !zn

Читайте також:

Регіонали погрожують "за п'ять хвилин" змінити закон і піти на перевибори

Кличко впевнений, що тимчасова відсутність регіоналів у Раді пішла на користь країні

Блокування трибуни Верховної Ради може зірвати вибори у Києві

Опозиція готова на силове перезахоплення трибуни Ради, якщо регіонали її відіб'ють