Омбудсмен Лутковська заступилася за технічні партії

24 жовтня 14:15

Лутковська вказала міжнародним спостерігачам, що називати певні партії «технічними» - неправильно. А виконання Україною рекомендацій спостерігачів залежить від того, наскільки якісно вони будуть сформульовані.

 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська вважає, що використання щодо учасників виборчого процесу терміну «технічна партія» принижує їх, і закликає спостерігачів на виборах у парламент уникати таких формулювань у своїх рекомендаціях і звітах.

Про це вона сказала під час зустрічі з міжнародними спостерігачами від іноземних держав і міжнародних організацій.

«У зв'язку з тим, що ми зіткнулися в деяких рекомендаціях і спостереженнях з цим, то я б побажала спостерігачам уникати оціночних суджень, які принижують окремих учасників виборчого процесу, зокрема мова йде про такі оціночні судження, як технічна партія», - вважає Лутковська .

- Луценко впевнений, що Ющенко йде на вибори, щоб розпорошувати голоси

Омбудсмен зазначила, що, згідно із законодавством, якщо партія вирішила не брати участь у виборах, то її реєстрація скасовується.

Тому, на її думку, визначення «технічна партія» неправильне.

Лутковська також підкреслила, що виконання Україною рекомендацій спостерігачів залежить від того, наскільки якісно вони будуть сформульовані.

Крім того, вона повідомила, що офіс омбудсмена не має своїх ресурсів для моніторингу кожної виборчої дільниці, у зв'язку з цим він буде ґрунтуватися на інформації спостерігачів від українських громадських організацій.

Парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня.

Центральна виборча комісія зареєструвала 3797 офіційних спостерігачів від 35 міжнародних організацій та 28 іноземних держав. !zn

Читайте також:

Партія «Собор» знялася з виборів, щоб не забирати голоси в опозиції

Хорошковський сподівається, що Євросоюз визнає будь-які результати виборів в Україні

Тігіпко про порушення Партії регіонів на виборах: Ну і що?

«Батьківщина» і «Свобода» проведуть паралельний підрахунок голосів