Омбудсмен Лутковська впевнена, що права Тимошенко не порушуються

19 липня 14:14

Лутковська взагалі не може зрозуміти, чому виникають питання про порушення прав Тимошенко. З Луценком теж все в повному порядку.

 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська переконана, що права засудженої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не порушуються.

Про це Лутковська сказала на брифінгу, відповідаючи на питання, чи дотримуються права Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і чи є політичний аспект у кримінальних справах проти цих людей.

«Щодо справи Тимошенко, щодо дотримання її прав - тут, власне, на сьогоднішній день я не можу зрозуміти, чому можуть виникнути такі питання», - сказала Лутковська.

Вона зазначила, що «стосовно справи Луценка, там, здається, є повний контроль щодо того, яким чином на сьогодні дотримані його права».

При цьому Лутковська додала, що не може коментувати кримінальні справи проти колишніх посадових осіб, тому що не має відношення до політики. «Щодо того, чи є політичні мотиви - це зовсім інше питання, яке взагалі не стосується прав людини. Політичний аспект - поза межами цього офісу», - підкреслила вона.

На питання журналістів з приводу того, чи знає вона про те, що вчора Тимошенко не давали можливості говорити по телефону, Лутковська відповіла, що з інформації ЗМІ сьогодні дізналася, що телефон екс-прем'єру надали. !zn

Читайте також:

Лутковська звинуватила свою попередницю Карпачову в політизації посади омбудсмена

Вищий адмінсуд визнав законним обрання Лутковської омбудсменом

Лікування Тимошенко за кордоном порушить Конституцію України

Лутковська має намір відвідати Тимошенко і Луценка