Омбудсмен Лутковська попросила Януковича помилувати Луценка

05 квiтня 21:31

Сам Луценко неодноразово заявляв, що невинний і просити про помилування не буде.

 

Юрія Луценка тримають за ґратами вже більше двох років
Юрія Луценка тримають за ґратами вже більше двох років

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до президента України Віктора Януковича з проханням про помилування колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Як йдеться у зверненні Лутковської, розміщеному на сайті президента, стан здоров'я Луценка вимагає постійного нагляду і контролю в спеціалізованих медичних закладах, ефективно забезпечити які складно в умовах відбування покарання. Крім того, станом на квітень 2013 року Луценко "фактично відбув більшу частину призначеного судом покарання".

"Враховуючи вашу, шановний вікторе Федоровичу, позицію про необхідність гуманізації системи відбування покарання, а також враховуючи європейські стандарти в області прав людини, що передбачають забезпечення ефективної медичної допомоги особам, що містяться в місцях позбавлення волі, прошу вас помилувати Луценка Юрія Віталійовича і звільнити його від основного покарання на підставі статті 85 Кримінального кодексу України", - йдеться у зверненні уповноваженого Верховної Ради з прав людини. !zn

Читайте також:

Сина Луценка примушували написати прохання про помилування батька

Доповідач ПАРЄ вимагає визнати Тимошенко і Луценка політв'язнями

Лутковська порадила захисту Луценка подавати в суд на лікарів

Кужель звинуватила Лутковську в отриманні посади корупційним шляхом